ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ... ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 

Το μουντιάλ του ποδοσφαίρου είναι μπίζνα. Κονόμα. Θεμιτό. Γίνεται κάθε 4 χρόνια διότι είναι πρότζεκτ που φέρνει λεφτά. Κι αυτό συμβαίνει διότι το έργο πουλάει. Ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου προϊόντος είναι η FIFA. Η παγκόσμια συνομοσπονδία η οποία έχει το μονοπώλιο. Δεν έχει ανταγωνισμό.

Οι πάντες ανήκουν στην ΦΙΦΑ. Διαχειρίζεται οργανωτικά και εμπορικά το μουντιάλ και μοιράζει φράγκα στις ομοσπονδίες, αφού για πάρτη της κρατάει το κατιτίς.

Με 16 χώρες γινόταν το παγκόσμιο κύπελλο, τις κάνανε 24 και μετά 32. Περισσότερο δεν σηκώνει, θα μας πάρουν χαμπάρι. Τι να κάνουμε για να κερδίζουμε περισσότερα φράγκα; Χορηγούς έχουμε, τηλεοπτικά δίκτυα δεν ψάχνουμε να πουλήσουμε τους αγώνες. Εδώ και τρία χρόνια το μαγειρεύουν, να κάνουν μουντιάλ κάθε δυο χρόνια.

Και λέει ο Ιταλός δικηγόρος Τζιάνι Ινφαντίνο την ατάκα της αιωνιότητας. Σκεπτόμαστε το μουντιάλ κάθε δυο χρόνια, κι αυτό θα κρατήσει τους Αφρικάνους στις πατρίδες τους. Τι είπε ο ''insider', αυτό είναι το παρατσούκλι του μετά τον Ελβετό Ζεπ Μπλάτερ πρόεδρο της FIFA, από τον Οκτώβριο του 2015. Ο μαφιόζος Μπλάτερ κάθισε 17 χρόνια πρόεδρος στην ανωτάτη ποδοσφαιρική αρχή του πλανήτη.

Δηλαδή, τι; Θα κάνουν μουντιάλ κάθε δυο χρόνια για να κτυπήσουν τη... μετανάστευση από την Αφρική στην Ευρώπη. Όχι για την κονόμα. Και για να μην πνίγονται στη Μεσόγειο θάλασσα όσοι ξεριζώνονται από τον τόπο τους. Σε ποιον τα λέει αυτά ο φαλακρός πράκτορας Ινφαντίνο;  

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ RAFALE ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ TOP GUN