ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ...

 
Η τράπεζα είναι το πρώτο μαγαζί της αιωνιότητος. Υπεράνω λαού και κράτους. Όπως το λέω. Αν τα βάλεις στη ζυγαριά, τα πάντα, και όλα μαζί στον ένα δίσκο, πιο βαρειά είναι η πλευρά της τράπεζας. Όπως το λέω. Δεν καταλαβαίνει τίποτα η τράπεζα, δεν βλέπει, δεν ακούει. Δεν αισθάνεται, ρε, παιδί μου. Και θέλει να τον φάει ζωντανό εκείνον που έκανε το λάθος να νταραβεριστεί μαζί της. Θα το πληρώσει δέκα φορές επάνω το χρέος, αν όχι με αίμα, με τη ζωή του.

 

Δεν είναι τυχαίο. Οι λαοί που ήθελαν να μπουν από την πόρτα της Ιστορίας κυνήγησαν τους Εβραίους, με σκοπό να τους απομονώσουν, να τους εξαφανίσουν. Κάτι Ισπανοί, Ρώσοι, Γερμανοί. Επειδή οι Εβραίοι είναι ο Νο1 λαός της οικουμένης που έχει γονιδιακή σχέση με το χρήμα.

 

Μιλάμε για το τέρας που λέγεται τράπεζα. Που κυκλοφορεί με το στόμα ανοιχτό για να κατασπαράξει τον άλλον. Και σήμερα. Γιατί πάντα έχει το επάνω χέρι. Ποια κυβέρνηση; Η αβάντα της τράπεζας είναι το παγκόσμιο σύστημα. Αυτό είναι η ασπίδα της και το κοντάρι της.

 

Ό,τι γίνεται και πριν ακόμα αρχίσει να γίνεται πρώτα η τράπεζα θα κονομήσει. Ένα γήπεδο, ένας εθνικός δρόμος, το όποιο νταραβέρι, που έχει σχέση με χρήμα. Όλοι, ρε, όλοι, θα περάσουν από τον πάγκο της τράπεζας. Οι εφοπλιστές έχουν στην άκρη μάτσο τα εκατομμύρια. Δεν θα αγοράσουν βαπόρι με δικά τους λεφτά. Ποτέ. Θα πάρουν δάνειο από την τράπεζα. Το παπόρι, το γήπεδο, το εργοστάσιο, η κάθε εμπορική επιχείρηση αρχίζει να κονομάει και αποπληρώνει το δάνειο.

 

Η πιο μικρή τράπεζα της Ελλάδος έχει μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία από το ελληνικό κράτος. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξευτύλα στη γη απ’ αυτό που λέγεται ελληνικό κράτος. Όλες οι κρατικές υπηρεσίες, αστυνομικά τμήματα, εφορίες κ.α. είναι στο ενοίκιο. Κι αν ρίξεις μια ματιά στο πορτοφόλι της ακίνητης περιουσίας των τραπεζών θα σου φύγουν τα μαλλιά στο κεφάλι και στα απόκρυφα σου.

 

Με ντιρεκτίβες, λέει, δουλεύουν οι τράπεζες. Άστο. Για να φτάσει εκεί που έφτασε το πράμα έκαναν νταηλήκι πέρα τις οδηγίες και τα όρια, κάθε θεσμικό εμπόδιο, με σκανδαλώδεις αποφάσεις. Είναι κουμανταδόρος σε τράπεζα, κρατική ή ιδιωτική. Στις καλές εποχές, αυτές που μας έριξαν στα βράχια, ατέλειωτο το πακέτο στην καβάτζα. Και τι κάνει ο πονηρός; Δάνειο διακόσα, πεντακόσα εκατομμύρια σε κάποιον που δεν το δικαιούται. Σε κάποιον που είναι απίθανο να το αποπληρώσει. Γιατί; Για να κονομήσει προσωπικά ο κουμανταδόρος της τράπεζας.

Λέει στον πονηρό επιχειρηματία: «Τσάκω μια διακοσοπενηνταρού π.χ., και τράβα να αγοράσεις ένα παπόρι στο όνομα της τάδε off-shore που ανήκει σε εμένα. Βάλε τόσα στο παντελόνι για πάρτη σου και με τα υπόλοιπα θα παίζεις στο χρηματιστήριο τις μετοχές που θα σου υποδεικνύω».

Πήρες χαμπάρι; Πήρα να λες. Χοντρά και αφράτα στα γράφω. Το δάνειο αποπληρώνεται στις δόσεις του για κάποιο διάστημα και μετά χάνεται η μπάλα, μαζί και η σφυρίκτρα του διαιτητή. Στο κόλπο μπήκαν και μοναστήρια. Τα εγκλήματα των τραπεζών ξεχάστηκαν, κι άρχισε ο νέος γύρος. Το κυνήγι των δανειοληπτών μικρού μεγέθους, των μεροκαματιάρηδων για οφειλές που έπρεπε να παραγραφούν, όταν η Ελλάδα με τα μνημόνια είχε κρυφτεί στα καταφύγια. 

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ 11 ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΡΟΧΘΕΣ, ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ