ΦΙΡΜΕΣ ΧΟΝΤΡΟΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ

 

Ήταν κλεισμένος σε δωμάτιο νοσοκομείου 30 μήνες, ούτε μια μέρα δεν ανάρρωσε, να βγει βόλτα, να πάει σπίτι του. Και τα τελευταία δυο χρόνια ήταν σα να μη ζούσε, δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Αυτό ήταν το τέλος του 83χρονου Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος πάντα κυκλοφορούσε στην πιάτσα με ρευστό, και χρήμα πολύ, περισσότερο απ’ όσο φαντάζεται κανείς, και γι’ αυτό εύκολα έστηνε καινούργιες μπίζνες. Η μια, μάλιστα, δεν είχε σχέση με την άλλη.

Τα κονόμησε χοντρά με την ασφαλιστική Interamerican και έκανε επιχειρήσεις με την ενέργεια, την τηλεόραση, το ποδοσφαιρικό στοίχημα, την ιατρική, την κινητή τηλεφωνία κ.α. Δυο- τρία πραγματάκια που αφορούν τον μακαρίτη πλέον επιχειρηματία:

Σε συνάντηση του, πολύ προσωπική και εμπιστευτική με δημοσιογράφο, του λέει από την πρώτη στιγμή: Εμείς οι δυο θα τα πάμε πολύ καλά… Έχουμε κάτι κοινό. Μας αρέσουν οι γυναίκες, έχω μάθει για σένα…

Εύκολα λες ότι ο Κοντομηνάς ήταν κορόϊδο στις οικονομικές του σχέσεις με τους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους που ήταν φίρμες, όχι απλά κύριος. Ως ιδιοκτήτης του καναλιού Alpha ο πρόεδρος Κοντομηνάς ήταν κάτι περισσότερο από ανοιχτοχέρης. Χοντρά νούμερα έδινε για να καλοπιάνει κάποιες βεντέτες. Μερικοί τον εκμετταλλεύτηκαν, του τα πήραν χοντρά. Λεφτά που δεν τα είδαν ποτέ από κανένα άλλον καναλάρχη. Κάποιος φιρμάτος, μακαρίτης κι αυτός, είχε μοσχοπουλήσει στον Κοντομηνά εφημερίδα, η οποία ποτέ δεν κυκλοφόρησε.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν… χορηγός στο κόμμα που είχε φτιάξει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ξαφνικά ο μίστερ Ιντεραμέρικαν σταμάτησε να δίνει χρήματα στο κόμμα του πρώην δήμαρχου Αθηνών. Τι είχε συμβεί; Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απείλησε τον Κοντομηνά να σταματήσει να επιχορηγεί τον Αβραμόπουλο, που είχε διαγραφεί από τη ΝΔ.

Μια από τις γυναίκες που γνώρισε ο Κοντομηνάς, κι αυτή ήταν η πιο νεαρή σε ηλικία, ήταν η κυρία Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, σήμερα 34 χρονών, παρουσιάστρια. Το 2014 ο έχων διαφορά 48 ετών από την Σπυροπούλου, την σταμάτησε από το κανάλι του (φώτο, οι δυο τους).

Διαβαστε ακομα:

ΜΕ 10 ΕΥΡΩ ΑΓΟΡΑΣΕ 50, ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!