Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΕΠΗ

 

''Ψίχουλα έδωσε ο Μητσοτάκης με τα μέτρα που ανακοίνωσε''. Αυτή είναι η κριτική από αντιπολίτευση μεριά. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι είναι λίγα τα επιδόματα και γενικά ό,τι βοήθημα προσφέρει, μετά το κύμα της ακρίβειας.

Στο ποδόσφαιρο την κριτική στον… τσιγγούνη πρόεδρο κάνει η εξέδρα . Οι οπαδοί. Επειδή η προεδράρα δεν βάζει το χέρι στην τσέπη να πάρει παικταράδες. Κι όταν τον έχουν ξεγραμμένο τον πρόεδρο φωνάζουν το σύνθημα ''Βάλε στον πωπό σου τα λεφτά σου''.

Λίγα ή πολλά τα λεφτά που δίνει ο Μητσοτάκης βγαίνουν από την τσέπη του λαού. Χρεώνονται στον κοσμάκη. Η δουλειά της κυβέρνησης είναι να ρεγουλάρει την κατάσταση, αλλά να μη χάσει το μπούσουλα. Βεβαίως, μια άλλη κυβέρνηση να είχε την ικανότητα να δώσει περισσότερα, να επιβαρύνει περισσότερο το δημόσιο ταμείο, αλλά να τα καταφέρει στο τέλος χωρίς να πέσουμε σε λούκι, από το οποίο θα βγούμε μόνο με μνημόνιο.

Τέλος πάντων, πριν κρίνει κανείς αν ήταν ή όχι χουβαρδάς ο πρωθυπουργός, καλό είναι να σημειώσει το εξής: Τα λεφτά δεν τα δίνει από την τσέπη του. Τα δίνει χρεώνοντας το κράτος, δηλαδή τους φορολογούμενους.

Διαβαστε ακομα:

ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ, ΕΝΑ ΜΕΙΟΝ ΕΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΔΕΝ