ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ

 
Πριν 20 χρόνια ένας εφοπλιστής έκτιζε τη βιλάρα του και μέσα σ' όλα τα έκτακτα και πολυτελή ήταν και η κατασκευή καταφυγίου σε περίπτωση που σκάσει πυρηνική μπόμπα. Πως αλλοιώς να προστατευθεί; Μόνο αν καταφέρει στα σίγουρα να καβατζωθεί, αυτός και η οικογένεια του, σε χώρο ασφαλή.
Γεγονός. Την ημέρα που έγινε η εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία μια αγγλική εταιρεία κατασκευής καταφυγίων πυρηνικής προστασίας δέχθηκε πέντε παραγγελίες! Ο πόλεμος συνεχίζεται δυο μήνες τώρα από τον Πούτιν και επειδή δεν νικάει ο τσάρος έχει αυξηθεί σ' όλο τον κόσμο κατά χίλια τα εκατό (!!!) η επιθυμία για καταφύγιο. Μιλάει ο φόβος μήπως ο Πούτιν, τελικά, χρησιμοποιήσει πυρηνικά. 
Το πρώτο πυρηνικό καταφύγιο - ήταν και μυστικό-  κατασκευάστηκε το 1952 στην Αγγλία, κάπου στο Essex (φώτο). Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Δεν αποκλείεται να χρειαστεί να εκσυγχρονιστεί, για τις ίδιες ανάγκες που είχε φτιαχτεί πριν από επτά δεκαετίες. Για ποιο λόγο συγκεκριμένα; Για να κρυφτούν εκεί τα μέλη της βρετανικής κυβέρνησης.
Σήμερα το πιο φτηνό κόστος κατασκευής πυρηνικού καταφυγίου είναι γύρω στις 40.000 ευρώ για ιδιώτες. Συνήθως αυτοί που θέλουν μια πιο άνετη και ευχάριστη παραμονή μέσα στο καταφύγιο θα χρειαστεί να ξοδέψουν μέχρι και κάποια εκατομμύρια δολάρια. Να έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν μέσα στο καταφύγιο κάποιες μέρες, να τρώνε και να κοιμούνται, αλλά και να εργάζονται.   
Διαβαστε ακομα:

ΜΟΝΟ 713, ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;