ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ

 

Στην ταινία Bugsy τον Εβραίο μαφιόζο Μπέντζαμιν «Μπάγκσυ» Σίγκελ (φώτο) τον έπαιξε ο γόης Ουώρεν Μπήτυ. Φέρνει στα μέτρα του ο σινεμάς κάθε ιστορία αληθινή, όμως δεν χρειάστηκε οι σεναριογράφοι να το παρατραβήξουν με τον Σίγκελ, ο τύπος ήταν πράγματι αστέρι του υποκόσμου. Ο πρώτος γκάγκστερ που έγινε διάσημος, και τα media τον έπαιξαν λες ήταν άνθρωπος της showbiz. Γυναικάς, καλοντυμένος, με φωτογένεια, ένας χαρισματικός μάγκας, η μοίρα του οποίου επιβεβαίωσε τον κανόνα. Μόλις στα 41 του δολοφονήθηκε από «δικούς» του, από την «οικογένειά» του.

 

Είναι κάτι περισσότερο από κλασική η περίπτωση του μαφιόζου της Νέας Υόρκης Μπέντζαμιν Μπάγκσυ, ο οποίος και πολύ ανήλικος ακόμα βγήκε στο κλαρί και «συμμοριτοποιήθηκε» και... καταξιώθηκε διότι κέρδισε την εμπιστοσύνη των «συναδέλφων» του την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης. Κι όταν πλέον επιτράπηκαν τα οινοπνευματώδη, η σκέψη του Μπάγκσυ πήγε σ' άλλο αντικείμενο. Σ' άλλη κονόμα. Στον τζόγο.

 

Τρία είναι τα γήπεδα του παράνομου. Τα ναρκωτικά, η πορνεία και ο τζόγος. Ο Μπάγκσυ είχε το όραμα να συνδυάσει και τα τρία, να κερδίζει η μαφιόζικη «οικογένειά» του και από τα τρία, φτιάχνοντας μια πολιτεία τυχερών παιχνιδιών στην έρημο. Το Λας Βέγκας είναι «δικό του» δημιούργημα! Δική του σκέψη. Η πόλη των καζίνο. Το όνειρό του.

 

Ο «Μπάγκσυ», εντεταλμένο πάντα όργανο της μαφίας, άνοιξε το ξενοδοχείο Flamingo τον Δεκέμβριο του 1946, που όμως έκλεισε αμέσως. Ξαναλειτούργησε τον Μάρτιο του 1947. Σα σήμερα 20 Ιουνίου, το 1947, γέμισαν κουμπότρυπες στο κορμί του μπράβοι του συνεταίρου του, μέσα στο σπίτι της γκόμενας του, μιας ψευτοστάρλετ Βιρτζίνιας Χίλυ.

 

Στο Flamingo Hilton του Λας Βέγκας εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι κουλοχέρηδες, τα γνωστά «φρουτάκια».

Διαβαστε ακομα:

Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΕ... , ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ;