ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Η... ΡΩΣΙΑ

 
Έχασε τον πόλεμο στο Βιετνάμ η Αμερική. Δεν τον κέρδισε ποτέ, άσε ότι κερατώθηκε με εκατομμύρια σε αποζημιώσεις νεκρών στρατιωτών και, τελικά, υποχρεώθηκε να τα μαζέψει και να αποσυρθεί ντροπιαστικά. Και ολότελα και δικαιολογημένα θιγμένη επικοινωνιακά σε παγκόσμιο επίπεδο. Κλονίστηκε ποτέ η θέση της πλανηταρχίας; Σε καμιά περίπτωση. Αμφισβητήθηκε ποτέ η η παγκόσμια υπεροχή των ΗΠΑ, τόσο στο πατατράκ στο Βιετνάμ, όσο και στο Αφγανιστάν; Σε καμιά περίπτωση.
 
Η μεγάλη δύναμη δεν εμπλέκεται σε πόλεμο με στόχο να τον κερδίσει οπωσδήποτε. Το κόλπο είναι οικονομικής μπίζνας. Η Ρωσία γι απαράδειγμα. Κονομάει τα άντερα της από το πετρέλαιο. Και από το φυσικό αέριο. Τεράστια τα έσοδα της. Και ξεκινάει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να μειωθουν οι εξαγωγές της, αλλά να αυξηθούν τα έσοδα της.
 
Μετρημένα κουκιά. Μετρημένα τα δολάρια σε δισεκατομμύρια. Και τι λένε τα συν και τα πλην; Οι εξαγωγές στο ρωσικό πετρέλαιο παρουσίασαν πτώση κατά 3% και από την άλλη η τιμή του προϊόντος πουλιότανε κατά 11% πιο ακριβά. Βάλε στο λογαριασμό ότι Κίνα και Ινδία και κάποιες άλλες ασιατικές χώρες αύξησαν τις αγορές τους στο αργό μπρεντ. Από την κρίση στα καύσιμα ο Πούτιν προηγείται στη βαθμολογία του πρβταθλήματος.
 
Χάνει η ομάδα το ματς, χάνει και την πρόκριση ή το κούπα, αλλά στο ταμείο μπήκαν περισσότερα φράγκα. Ποια ήττα; 
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ