Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΟ ΖΗΜΙΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΡΙΝΑ

 
Ήρθε ο τυφώνας και άφησε πίσω του την καταστροφή. Τη βιβλική καταστροφή. Αυτή που δεν περιμένεις. Αυτή που είναι αδύνατον να αντιμετωπίσεις. Σηκώνεις τα χέρια. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσευχηθείς στον μεγαλοδύναμο να κατεβάσει κάποια κλικ τη δουλειά. Να σε λυπηθεί. Μη μείνεις χωρίς στέγη. Μη χάσεις το αυτοκίνητο σου. Μάταιο.
Η απόφαση είναι παρμένη από τον Θεό. Να το μάθουν οι άθεοι. Ο Θεός υπάρχει και έτσι και θυμώσει, θα τιμωρήσει. Τους αμαρτωλούς. Βέβαια ο τυφώνας θα πάρει στο δρόμο του και κάποιους ενάρετουε πιστούς. Θεός είναι, δεν λέμε, αλλά είναι και οι λεγόμενες ''παράπλευρες απώλειες''. Θεός είναι αλλά δεν μπορεί ο φουκαράς να ρεγουλάρει τον τυφώνα, ώστε να γλυτώσουν οι καλοί. Να πληρώσουν τη λέζα μόνο οι κακοί.
Έτσι που λες με τον τυφώνα Ιάν στην Φλόριντα της Αμερικής. Και τώρα ήρθε ο λοφγαριασμός. Τι θα πληρώσει το κράτος. Αποζημιώσεις για τους θανάτους, έξοδα για τις ζημιές, ό,τι λεφτά χρειάζονται να γίνουν οι επανορθώσεις που θα αναγνωριστούν νόμιμα. Στη σούμα το κόστος είναι 57 δις ντόλαρς. 
Πρόκειται για τον πιο ζημιάρη τυφώνα, ο Ιάν. Εκείνος ο περιβόητος με το όνομα ''Κατρίνα'' του 2005 κόστισε λιγότερο, όλα μέσα υπολογισμένα.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟ ΜΠΕΓΛΕΡΙ ΤΟΥ...