ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΑΠΕ

 
Ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο σήμερα είναι ο μελαψός Γάλλος Κίλιαν Εμπαπέ. Ποιος το λέει αυτό; Μία ειδική επιτροπή αξιολόγησης, σε γαλλικό πανεπιστήμιο έχει αποτιμήσει το μεγάλο και φανταχτερό αστέρι της Παρί Σαιν Ζερμαίν.
Εγώ λέω ότι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής της εποχής μας είναι ο Αργεντινός Λιονέλ Μέσι. Κι αδιαφορώ αν η έγκυρη πανεπιστημιακή αξιολόγηση τον τοποθετεί στα 41.7 εκ. ευρώ, πιο κάτω από την χρηματιστηριακή αξία του Εμπαπέ.
Δεν είναι απαραίτητη η αγοραία αξία, η εμπορική αξία ενός ποδοσφαιριστή να έχει σχέση με την ποδοσφαιρική του αξία. Το πιθανότερο, λέω εγώ, ο Γάλλος Εμπαπέ να μην φτάσει ποτέ σε αξία τον μεγαλύτερο του κατά 11,5 χρόνια Αργεντίνο, να μην γίνει ποτέ Μέσι (φώτο, οι δυο τους). Έστω κι αν μέχρι σήμερα ο Γάλλος πέτυχε περισσότερα απ’ όσα στην ηλικία τους ο Μέσι και ο Ρονάλντο. Πρωταθλήματα, champions league, παγκόσμια κύπελλα, ευρώ.
Ο Ρονάλντο π.χ. έχει κερδίσει πέντε champions league, ενώ ο Μέσι τέσσερα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Πορτογάλος είναι μεγαλύτερος παικταράς από τον Αργεντινό; Όχι, βέβαια. Ο Μέσι δεν χρειαζόταν το μουντιάλ για να επιβεβαιώσει την κλάση του. Ο δε Κίλιαν Εμπαμπέ, γεννηθείς το 1998, σα σήμερα 20 Δεκεμβρίου, είναι αυτός που είναι είτε έφυγε νικητής, είτε όχι, από τον τελικό του μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.
Διαβαστε ακομα:

''ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ''... , ΜΑΥΡΗ ΕΙΝ' Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ