ΟΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Στα δημοκρατικά καθεστώτα κυβερνούν οι πλειοψηφίες. Οι μειοψηφίες βεβαίως έχουν δικαιώματα και διακριτή παρουσία, αλλά δεν κυβερνούν. Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή όταν οι λίγοι καθορίζουν τις τύχες των πολλών. Πιάσε τα κόκκινα δάνεια. Δεν τα πληρώνουν αυτοί που έχουν δανειοδοτηθεί και τη ζημιά την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες. Κι αυτοί που δεν έχουν νιτερέσα με τις τράπεζες. Θα πει κανείς ότι αν όχι όλοι, σίγουρα κάποιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει όταν δανειοδοτήθηκαν.
Σύμφωνοι. Αυτό δεν αναιρεί την πραγματικότητα. Ότι πληρώνει τη λέζα αυτός που πήρε δάνειο. Ή εκείνος που πήρε δάνειο και το αποπληρώνει.
Τα δις που λείπουν από τις τράπεζες λόγω των κόκκινων δανείων επηρεάζουν έτσι ή αλλοιώς την οικονομία. Και τις κυβερνητικές αποφάσεις. Μη λησμονούμε ότι οι φορολογούμενοι πλήρωσαν δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Είναι και οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων. Πολλοί για να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα μπήκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Δεν είχαν δυνατότητα να ανταποκριθούν στη ρύθμιση. Καμιά αντίρρηση. Δεν το συζητάμε για να επιρρίψουμε ευθύνες σε κανέναν. Λέμε μόνο ότι κάποιοι με τη δική τους... κλωστή και βελόνα κλείνουν τα μπαλώματα όπως όπως. Χωρίς να τους ρωτάνε, χωρίς να γίνεται κανένα δημοψήφισμα. 
Μεγάλο πανηγύρι και με τις δυναμικές μειοψηφίες και τα χρέη τους στην εφορία. Χρόνια τώρα. Συνελήφθη, λέει, ο τάδε μεγαλόσχημος για χρέη 15 εκατομμυρίων, αλλά μόλις τον έβαλαν στο κρατητήριο, ως εκ θαύματος, βρήκε τα λεφτά και αφέθηκε ελεύθερος. Δεκάδες οι περιπτώσεις. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν φτάσει σε δισεκατομμύρια ευρώ. Έτσι έχουν μάθει, να μην πληρώνουν. Ελπίζουν ότι το θαυματοποιό ελληνικό κράτος θα κάνει πάλι το θαύμα του. Ή θα τους ξεχάσει πάλι για μία 10ετία ή θα τους ζητήσει να καταβάλουν ψίχουλα ή θα παραγράψει το χρέος τους ή θα πληρώσουν αν και όποτε συλληφθούν. Με όλα αυτά τα τερτίπια οι πονηροί μεταθέτουν τα φορολογικά βάρη στις πλάτες των μονίμων υποζυγίων του προϋπολογισμού, των μισθωτών και των συνταξιούχων. Κατά τα άλλα, όλοι οι Έλληνες είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο. 
Το άλλο. Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. κυκλοφορούν χωρίς να έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνοι, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, άλλοι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν. Άντε, λοιπόν, η λογική και... δημοκρατική κυβέρνηση να  αυξήσει και άλλο τα τέλη των... συνεπών γιωταχήδων. Να πούμε και για τους δεν πληρώνω - δεν πληρώνω τους λογαριασμούς της ΔΕΗ; Τελικά, τα αντέχει όλα η δημοκρατία, δηλαδή αυτοί που πληρώνουν θέλουν δεν θέλουν τους όσους δικαιολογημένα ή όχι κάνουν το κορόιδο.
Διαβαστε ακομα:

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΟΤΕΡΟΥΣ... ΦΟΡΟΥΣ