ΤΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 
Η Μπενφίκα προσφέρει στον ΠΑΟΚ ένα ποσό κοντά στα 25 εκατομμύρια για το ''πακέτο'' Κωνσταντέλια- Κουλιεράκη. Και αν βρει τα σκούρα στο παζάρι θα παραχωρήσει στην ΠΑΕ του Ιβάν Σαββίδη ένα, ίσως και ενάμισυ παίκτες έτοιμους για πάρτη του Λουτσέσκου. Τι κάνει ο ΠΑΟΚ. 
Η πρόταση ακόμα κι αν τελικά δεν γίνει είναι μάλλον απίθανο να μην επηρεάζει έτσι κι αλλοιώς τους δυο νεαρούς ποδοσφαιριστές. Τι, λοιπόν, κάνει ο ΠΑΟΚ; Το σίγουρο είναι πως θα ήταν λάθος να κάνει το κορόιδο. Ή θα συζητήσει την πρόταση όταν κι όποτε γίνει ή θα την απορρίψει. Με όρους ποδοσφαιρικής οικονομίας.
Η Μπεφίκα, και για να ξέρουμε τι λέμε, τι συμβαίνει, ενεργεί πρώτα οικονομικά και μετά ποδοσφαιρικά. Το οποίον σημαίνει, πως οι οικονομικοί της σύμβουλοι, δηλαδή οι ποδοσφαιρικοί φωστήρες της που σκέπτονται οικονομικά, είδαν... χρήμα στα δυο ταλέντα του ΠΑΟΚ. Πρότειναν, λοιπόν, να αποκτηθούν διότι από την μεταπώληση τους η ΠΑΕ Μπενφίκα θα κερδίσει μπόλικα.
Αυτό κάνει, και το κάνει κατά σύστημα η Μπενφίκα. Αγοράζει και πουλάει. Αγοράζει παίκτες, μεγαλώνει την αγοραστική τους αξία και τους παραχωρεί. Το 2004 ο Γιούρκας Σεϊταρίδης πουλήθηκε με τρία εκατομμύρια ευρώ από τον Παναθηναϊκό στην Πόρτο, η οποία μετά από ένα χρόνο τον μεταπώλησε με 10 εκ. ευρώ στην Δυναμό Μόσχας.
Ο ΠΑΟΚ είναι απίθανο να κρατήσει τον Κωνσταντέλια. Και γιατί να το κάνει; Η ΠΑΕ του Ιβάν θα κριθεί, θα ζυγιστεί μόνο στα πόσα φράγκα θα πουλήσει το κελεπούρι της.
Διαβαστε ακομα:

ΕΞΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΦΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΛΥΣΗ...