ΠΟΙΑ ΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΖΑΚΥ..., ΩΝΑΣΗΣ!

 
Ξεκινάμε την ημέρα με τον τεράστιο, τον μεγιστοτεράστιο Αριστοτέλη Ωνάση. Το σπάνιο αυτό άτομο. Διάολος σκέτος. Μεγάλο μυαλό, στροφές λες ήταν μοτέρ. Ο αδίστακτος. Δεν γράφουμε μύθο, ξεφτυλίζουμε την κουβέντα όταν μιλάμε για καλό άνθρωπο, για κακό, για άγιο, για κάθαρμα. Αυτά για αλλού, όχι για τον Σμυρνιό. Γεννήθηκε για ένα μόνο λόγο. Να μας πει μια αλήθεια που πάντα βρίσκει γήπεδο και επιβεβαιώνει τη διαχρονική της αξία. Ο χαρισματικός άνθρωπος είναι ικανός για όλα. Από το μηδέν να γίνει ο πρώτος στον κόσμο. Γι' αυτή την αλήθεια λέω. Κάποια άτομα δεν κωλώνουν απέναντι σε συστήματα, σε στεγανά, σε απαγορευμένα τοπία χρήματος, εξουσίας, της όποιας ισχύος. Ένας τίποτας εξελίσσεται σε μεγιστάνα και επιτόπου προσαρμόζεται στην παγκόσμια του σύμπαντος καθεστηκυία ισορροπία. Δεν γίνεται διαφορετικά. Οι επαναστάσεις, οι ανατροπές είναι το αιώνιο παραμυθάκι των... προοδευτικών πολιτικών κι όταν σκαρφαλώσουν στην καρέκλα... προσαρμόζονται πανηγυρικά.

Πέτυχε ο Ωνάσης. Άφησε το όνομα του γραμμένο στους τρεις ανέμους της αιωνιότητας να το σέρνουν παντού. Πρώτον, χοντροκονόμησε και δεύτερον, η ψυχή του ποθούσε να τον κάνουν κέφι οι πιο διάσημοι της γης. Βίωνε την υπαρξιακή του δικαίωση όταν γινόταν αποδεκτός από τα πιο βαρβάτα ονόματα του αιώνα του. Τα κατάφερε με το παραπάνω. Και πέντε δεκαετίες από το θάνατό του πουλάει ο θρύλος του. Γεννήθηκε Ιανουάριο του 1906 και πέθανε το 1975, σα σήμερα 15 Μάρτίου.

Τι γούσταρε ο Αριστοτέλης Ωνάσης; Να φιλοξενεί στη θαλαμηγό μου έναν Ουϊστον Τσώρτσιλ. Να έχει γκόμενα μια Μαρία Κάλας. Την κορυφαία των κορυφαίων λυρική τραγουδίστρια όλων των εποχών. Ο μεγάλος του έρωτας, λένε, ήταν η Μαρία Κάλας. Παραμύθια.  

Αραχτός με την πουράκλα του πάνω στα σύννεφα της διαπλανητικής επιτυχίας του και τρισευτυχισμένος επειδή τα παγκόσμια μήντια ασχολούνταν μαζί του. Επειδή είχε στα πόδια του όποιον ήθελε. Ας ήταν ένα αξιοζήλευτο ρεμάλι. Ο ίδιος αισθανόταν Ρωμαίος αυτοκράτορας. Αυτός ήταν ο Ωνάσης. Παντοκράτορας. Ούτε την σεξομανή Τζάκυ Κένεντυ αγάπησε. Την παντρεύτηκε (φώτο) διότι ήταν σούπερ ντούπερ brandname και την κυνηγούσαν οι παπαράτσι όπου γης. Γι’ αυτό την χρυσοπλήρωσε πριν ακόμα την παντρευτεί. Στημένη λεμονόκουπα παράτησε την Κάλας και πήρε τη χήρα του σκοτωμένου Τζων Κένεντυ.

Διαβαστε ακομα:

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ...