ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΛΥΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΟΣ... ΕΛΒΕΤΙΑ

 
Οι Ελβετοί είναι οι πρώτοι τραπεζίτες στον κόσμο. Γνωστό αυτό από την εποχή του Σάυλωκ, του μυθιστορηματικού ήρωα του Σαίξπηρ, Εβραίου τοκογλύφου στη Βενετία του μεσαίωνα. Λοιπόν. Τα καθαρά λεφτά, τα πακέτα, τα κερδισμένα νόμιμα και φανερά όποτε θέλεις τα βάζεις και τα παίρνεις πίσω. Με το μαύρο χρήμα τι έκαναν  οι Ελβετοί τραπεζίτες;
Πήγαινε, λέμε τώρα, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ο αρχιμαφιόζος να πλύνει τα λεφτά του. Το ίδιο και ο άλλος τοπ μαφιόζος, της άλλης συμμορίας, ο Αλ Πατσίνο. Λέμε τώρα για τους δύο ηθοποιούς του Χόλυγουντ οι οποίοι σε ρόλους γκάγκστερ είναι ταμάμ στο σινεμά.

Φύλαχτρα 3%. Αυτό λέγανε οι Ελβετοί μπάνκερ. Μηδέν, μηδέν τόσο τα εκατό η αμοιβή για τα φύλαχτρα στο άλφα ποσό π.χ. συμφωνηθεί να κατατεθεί, άρα τόσα εκ. το χρόνο για πάρτη μας. Κι αυτό το έργο, αυτή η μηχανή ξεκίνησε όταν την πρώτη φορά ήθελε να καταθέσει μαύρο χρήμα το Βατικανό.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Κάποια πράγματα άλλαξαν, διότι ορισμένοι αλεπουδιάρηδες πολιτικοί, εκδότες το είχαν παραξηλώσει στο άρμεγμα της κοινωνίας. Ξέχνα τους σεσημασμένους αρχιμαφιόζους. Μπήκαν, λοιπόν, δικλείδες ασφαλείας, εμπόδια και περιορισμοί, όμως η δουλειά δεν έχει χαλάσει. Ακόμα παίζει η διαδικασία. Κι έχει πάντα ανοικτό ένα παράθυρο, με το οποίο η τράπεζα δεν υποχρεώνεται σ' όλες τις περιπτώσεις να φανερώσει δικαιούχους και νούμερα σε ποσά.
Διαβαστε ακομα:

ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ