ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ΣΤΙΣ... ΠΑΡΑΛΙΕΣ!

 
Ανεβαίνει ο τουρισμός. Συνεχώς. Έρχονται περισσότεροι τουρίστες, έρχονται περισσότερα φράγκα. Έρχονται οι ξένοι για να αγοράσουν το μόνο που αξίζει στην Ελλάδα. Δεν έχεις τίποτα άλλο να του πουλήσεις. Κάτι να το βρει ο τουρίστας κάπου αλλού.

Μεσόγειος είναι και η Ιταλία και η Γαλλία, η Ισπανία και η Αλγερία, η Κροατία και η Αλβανία. Τίποτα δεν συγκρίνεται με τις ελληνικές παραλίες. Δεν υπάρχει στη γη τέτοιο πράμα. Κάθε καλοκαίρι το λένε οι ξένοι τουρίστες, αλλά κάπως άργησαν να το πάρουν πρέφα οι Έλληνες. Ότι μόνον από την τουριστική βιομηχανία αν την οργανώνανε καλά, ακόμα καλύτερα θα ζούμε μπέικα και καθόλου δανεικά και μνημονικά. Χαίρετε.

Μια στιγμή, δεν τα είπαμε όλα...
Τι λέει ο λογαριασμός, με το τέλος της κάθε τουριστικής σαιζόν; Που δεν έχει τελειωμό, διότι κάθε χρόνο δεν κονομάμε μόνο από τους καλούς, τους γερούς μήνες. Πακέτα δίνουν πλέον και οι μήνες εκτός καλοκαιριού, κι αυτοί φέρνουν πακέτα. Ποιο είναι το ταμείο. Πήγαμε καλά, πολύ καλά, μέτρια κι αν δεν πιάσαμε το στόχο τι έφταιξε, Τι πήγε στραβά.

Υπεύθυνος και αξιόπιστος οικονομικός απολογισμός δεν υπάρχει. Το αρμόδιο υπουργείο είναι πάντα ευχαριστημένο. ''Μεταφράζει'' όπως βολεύει τα σχετικά στοιχεία, για τα οποία άλλωστε δεν έχει φτάσει ακόμα το κράτος να αποκτήσει μηχανισμό παραγωγής αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων. Να το ξαναπούμε. Ο τουρισμός είναι το ελληνικό ελντοράντο. Το δικό μας εθνικό χρυσωρυχείο.

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ...