ΕΠΝΙΞΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑ ΜΩΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ

 
Πως και γιατί βγήκε στον αφρό ένα κόμμα και αριστερό και περιθωριακό, όπως ήταν ο Σύριζα; Έγινε ο κόσμος αριστερός; Όχι, βέβαια. Αν κάποιος άλλαξε από τις δυο πλευρές, κόμμα και κοσμάκης, ήταν ο Σύριζα. Και δεν έχει σταματήσει να αλλάζει, να γίνεται όλο και περισσότερο δεξιό.

Μεταφέρω κουβέντα που συνήθως την άκουγε κανείς από Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού. Τα κύρια οικονομικά τους συμφέροντα οικονομικά είναι στο εξωτερικό. Αυτοί λέγανε και είχαν δίκαιο ότι την Ελλάδα την κατέστρεψαν 6-7 Έλληνες επιχειρηματίες. Όχι απαραίτητα οι συγκεκριμένοι «νταβατζήδες» που έλεγε ο της πλάκας Καραμανλής ο μικρός.

Παρένθεση. Μέσα στους νταβατζήδες ο πρώην πρωθυπουργός υπολόγιζε και δύο μεγαλοεκδότες. Ότι, δηλαδή, πουλούσαν νταβατζηλήκι σ' εκείνους τους... νταβατζήδες επιχειρηματίες οι οποίοι κατά σύστημα και χοντρά τα έπαιρναν από το δημόσιο.

Εξουσία αληθινή οι εκδοτάρχες και καναλάρχες, οι πρώτοι της πιάτσας. Χοντροπαίκτες των ΜΜΕ ικανοί να ενοχλήσουν κάποιον με μια φιλολογική απειλή μέχρι να τον ξεφωνίσουν, να τον βγάλουν απατεώνα στα μανταλάκια. Όλοι αυτοί ήταν στο ζητάω. Να μιλήσουμε με ονόματα, γιατί όχι. Να πούμε, δηλαδή, ποιους εννοούσε ότι ήταν οι νταβατζήδες ο Κώστας Καραμανλής. Νο1 ο Κόκκαλης και μετά οι εκδότες Λαμπράκης, Μπόμπολας, τρίτος ο τραπεζίτης Σπύρος Λάτσης. Και μέσα στην πεντάδα των νταβατζήδων ο ανηψιός του εθνάρχη έβαζε και τον Βαρδινογιάννη. Υπήρχαν κι άλλοι ''νταβατζήδες'' επιχειρηματίες, βήτα εθνικής αυτοί, με νταραβέρι διαρκείας με το δημόσιο, και έπαιζαν πλαγιαστά, εκ δεξιών ή εξ αριστερών των 5 μεγάλων, επειδή είχαν ανάγκη την προστασία τους.

Στη φυλακή, ανάμεσα σ' άλλους, κατέληξαν ο έμπορας όπλων Λακουνάκος, εκτός πεντάδος νταβατζήδων και επίσης ο Βίκτωρ Ρέστης. Μόνον αυτός γνωρίζει πόσα δις έχει. Και επειδή είναι πολύ δυνατό πακέτο κυκλοφορεί σαν τον πρώτο μάγκα του χωριού. Όλοι θέλουν ένα νιτερέσο μαζί του. Όλοι. Όλα τα αλάνια της πιάτσας του κάνουνε επικύψεις.

Τα λαμόγια κάποιοι πολιτικοί Για άλλους άφηναν υπονοούμενα, σ' άλλους έριχναν υποψίες, και τελικά άλλων πήρε την παρθενιά η δικαιοσύνη.
Πήρε τα επάνω του ο Σύριζα διότι η Ελλάδα σακατεύτηκε οικονομικά. Εκατομμύρια, λες κι ήταν στραγάλια, πλήρωνε το δημόσιο για προμήθειες έργων που ποτέ δεν παρέλαβε. Ακόμα και οπλικό υλικό. Μιλάμε για φοβερά πράγματα. Πλήρωνε το δημόσιο λεφτά των φορολογούμενων για να αγοράσει πράγματα κι αυτά ποτέ δεν ήλθαν στην κατοχή του. Ποιο είναι το πιο φοβερό; Υποθέσεις και σκάνδαλα σέρνονται δεκαετίες ή παραγράφονται, ξεχνιόνται.
Αντιληπτό ότι καμιά κομπίνα δεν την στήνει μόνος του ο επιχειρηματίας. Μιλάμε γι' αυτούς στα Ιμαλάια εν Ελλάδι, όχι όσους έπαιζαν στις βρώμικες όχθες του Κηφισού. Συμμετοχή, λοιπόν, στο κόλπο έχει κι άλλος, όχι μόνον ένας. Απαραιτήτως μπαίνουν στο παιχνίδι κι άλλοι. Και από τα υπουργεία παρατρεχάμενοι και αξιωματικοί που συμμετέχουν στις επιτροπές.
Δεν ξεφεύγουμε από το θέμα μας. Τι θα πει ότι ξεπατώσανε την Ελλάδα μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες; Θα μπορούσαν να δουλεύανε πιο σεμνά, ρε, παιδί μου. Με μικρότερα περιθώρια κέρδους. Όχι να πίνουνε το αίμα από το δημόσιο ταμείο.
Γιατί, όμως, αυτοί οι επιχειρηματίες, όσοι κατά βάσιν έκαναν μπίζνες με το κράτος το ξέσκιζαν, το σκότωναν τόσο εύκολα, σα να ήταν μωρό στην κούνια; Για δύο λόγους. Πρώτον, διότι οι πολιτικοί ήταν αρχιλαμόγια του κερατά. Και, δεύτερον, διότι οι επιχειρηματίες ήταν αδίστακτοι και σπαρτάραγε μέσα τους η τρέλα ό,τι προλάβουμε να αρπάξουμε.
Στη φώτο οι δυο χαβαλέδες, οι πρώην Καραμανλής και Τσίπρας.
Διαβαστε ακομα: