Ο ΜΙΣΤΕΡ BIG MAC

 

Δύο μπιφτέκια από βοδινό κρέας, με σπέσιαλ λαχταριστή σάλτσα, μαρούλι, τυρί, τουρσιά, κρεμμύδια και σουσάμι επάνω στο τρυφερό ψωμί. Αυτό είναι το Big Mac των 500 περίπου θερμίδων, και πουλιέται 500 εκ. κομμάτια το χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το σκέφθηκε να το φτιάξει μ’ αυτά τα υλικά ο Michel James “Jim” Delligatti, το 1965 και μετά από δύο χρόνια άρχισε να πουλάει τη δημιουργία του.

Άλλος στήνει στο μυαλό του ένα στόρυ και το κάνει μυθιστόρημα. Άλλος συνθέτει μουσικό έργο. Άλλος παρουσιάζει σχέδιο αρχιτεκτονικό. Άλλος εφεύρεση, μία νέα εφαρμογή για τούτο και εκείνο. Ο Delligatti ψαχνότανε μ’ ένα κόλπο στο έτοιμο, στο γρήγορο φαγητό.

Το βρήκες το κόλπο. Δεν φτάνει αυτό, η επιτυχία ολοκληρώνεται και στο πώς εκμεταλλεύεσαι εκείνο που εμπνεύστηκες. Ο πατέρας του χάμπουργερ Big Mac έφτιαχνε φρυγανιές και καραμέλες. Γεννήθηκε το 1918 και μετά τον πόλεμο ξεκίνησε με κινητή καντίνα, ένα σαντουϊτσάδικο μέσα σε αυτοκίνητο, σε τροχόσπιτο. Πέθανε σα σήμερα 28 Νοεμβρίου, το 2016

Έπιασε το «αμερικάνικο όνειρο» ο “Jim” Delligatti. Ανοίγει ένα κατάστημα franchisee των McDonald’s το 1957 και στη συνέχεια πήγε τραίνο η επιχείρηση. Έφτασε σε 48 υποκαταστήματα το McDonald’s Big Mac.

Διαβαστε ακομα:

ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ