ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΤΗ ΜΠΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΚΕΤΟ ΣΚΕΤΟ

 
Πολλοί Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι πιθανόν να ακούσουν για πρώτη φορά το όνομα παίκτη συμπατριώτη τους που εργάζεται στο εξωτερικό. Εργάζονται και οι ποδοσφαιριστές, εργαζόμενοι είναι, πέρα από τα πόσα κονομάνε, Δεν μιλάμε για τις φίρμες, π.χ, τον Κώστα Μήτρογλου, που έφτασε να κερδίζει περισσότερα από 3 εκ. ευρώ το χρόνο. Ίσως περισσότερα και από τον συνομήλικο του Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Γερό συμβόλαιο έχει και ο επίσης αμυντικός Κώστας Μανωλάς, από τη Νάξο, που στην Ιταλία κέρδιζε κάτι λιγώτερα από 3 εκ. ευρώ.

Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Καμιά ΠΑΕ της super league δεν έχει τέτοια έσοδα, ώστε να της επιτρέπουν να υπογράφει συμβόλαια με περισσότερα από ένα εκατομμύριο το χρόνο. Όσα περίπου παίρνει η πρώτη φίρμα του Ολυμπιακού, ο Κώστας Φορτούνης (φώτο). Εξαίρεση το συμβόλαιο πάνω από το εκατομμύριο, σε κάποιους παίκτες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Γιατί να μη φιλοδοξεί ένας νέος να γίνει ποδοσφαιριστής! Δεν είναι εύκολο, όμως. Όπως π.χ. να γίνει τραγουδιστής, αφού πρώτα εξασφαλίσει συμμετοχή σε reality. Πόσοι, όμως, και αν το καταφέρουν θα έχουν νυχτοκάματο διαρκείας; Για δέκα με 15 χρόνια, όσο ένας ποδοσφαιριστής.

Ποδοσφαιριστής, δηλαδή όχι φοιτητής, ποιος γίνεται; Το φτωχόπαιδο. Ο μετανάστης. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Στα γήπεδα είναι απίθανο να βρεις επαγγελματία, καριερίστα ποδοσφαιριστή που έχει σπουδάσει, και παράλληλα με τη μπάλα να σκέπτεται να γίνει γιατρός, μηχανικός, δικηγόρος, αρχιτέκτων, γεωπόνος κ.α

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ... ΠΕΛΑΤΕΣ