ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΝΟΜΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

 
Να μην κυκλοφορεί μια εφημερίδα όταν χρωστάει. Αυτό είναι υγεία. Αυτό είναι προστασία της υγείας. Όχι απλά μια εφημερίδα, αλλά το κάθε τι, που έχει μια βάση επιχειρηματική, να πεθαίνει εάν αντί να αποφέρει κέρδη, έστω να αυτοσυντηρείται, να προκαλεί ζημιές. Τότε να κατεβάζει ρολά. Αυτό είναι υγεία. Ασφάλεια υγείας.

Γράφω με αφορμή ότι κόψανε το ηλεκτρικό ρεύμα σε μια εφημερίδα. Δεν μπαίνω σε άλλα χωράφια. Μιλάω γενικά. Και λέω πώς ό,τι δεν μπορεί να ζήσει μόνο του, να πεθάνει. Να τελειώσει. Διαφορετικά καθίσταται προβληματικό για όλους μας. Για την εθνική οικονομία. Για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ξεχάστε το παραμύθι ότι αυτό είναι καλό, πολύτιμο, απαραίτητο, χρήσιμο, ποιοτικό, λαϊκό. Αυτά είναι φασιστικά πράγματα. Κάποιοι απ’ εμάς, όλοι μας, το πληρώνουν αυτό που λειτουργεί ζημιογόνα. Ακόμα και το πιο αθώο, αυτό που στήθηκε αποκλειστικά για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο δεν έχει θέση, δεν πρέπει να υπάρχει αν είναι ζημιογόνο.

Μη σου πω το άλλο. Οτιδήποτε υπάρχει στην αγορά, είτε εφημερίδα, είτε νοσοκομείο, μπουρδέλο ή μπαρμπουτιέρα, είναι ύποπτο αν λειτουργεί ζημιογόνα. Σίγουρα κάτι βρωμάει. Τα πάντα όλα, νόμος αυτός, πρέπει να είναι κερδοφόρα. Ένα μουσείο, μια σχολή χορού, ένα αθλητικό σωματείο.

Μπορεί να ζήσεις μόνος σου, καλώς. Διαφορετικά, δεν έχεις λόγο ύπαρξης.
Διαβαστε ακομα:

ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΓΕΛΟΙΟΣ, Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ