ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΓΕΛΟΙΟΣ, Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

 
Τελικά, δεν χρειάζεται κάτι άλλο να πει ο Πάπας της Ρώμης για να δείξει σ' όσους είναι σε θέση να καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για άτομο γελοίο. Δεν ξέρει που βρίσκεται, δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Τη μια ανοησία πετάει καπάκι μετά την άλλη. Στην αρχή τον παίρνεις με καλό μάτι. Μετά αναρωτιέσαι μήπως είναι αφελής. Ρομαντικός. Τελικά, το συμπέρασμα είναι οριστικό. Είναι της πλάκας. Ασόβαρος εντελώς. 

''Να σταματήσουν οι ιερείς της καθολικής εκκλησίας να ζητάνε χρήματα από τους πιστούς''. Το είπε στα σοβαρά ο άνθρωπος. Κάθε εβδομάδα κάνει μια ομιλία. Και κάθε εβδομάδα αμολάει τα κουφά του.

Αν ήταν σοβαρός ο Φραγκίσκος, αν πράγματι εκπροσωπεί τον Θεό, τότε να έλεγε το άλλο. Το ίδιο, δηλαδή, να έλεγε αλλά να το τοποθετούσε αλλοιώς. Ότι οι πιστοί να σταματήσουν να χαρτζηλικώνουν τους παπάδες.

Άσε τον παπά, τον ιερέα, όπως τον λένε. Λεχρίτης είναι. Λαμόγιο είναι. Αρπακτικό. Άστον αυτόν. Το πρόβλημα είναι ο πιστός, ο όποιος βέβαια δεν είναι πιστός, το παίζει πιστός.

Τι είπες, ρε παπά; Θέλεις λεφτά για να θάψεις την πεθερά μου. Πάρε δρόμο! Να βαπτίσεις τον ανηψιό μου. Δεν έχει μία! Δεν σου δίνω. 
O Φραγκίσκος λέει ότι είναι σκάνδαλο στις εκκλησίες να υπάρχει τιμοκατάλογος στα μυστήρια, γάμους και ευχέλαια και ότι ο Κύριος δεν μας θέλει να λατρεύουμε τα χρήματα. Ο αποδυτηριάκιας λέει ότι ο Κύριος όλες τις αμαρτίες συγχωρεί. Έτσι τον θέλουν τον Θεό οι άνθρωποι. Και αφού έτσι τον θέλουν, κι αυτός τους κάνει το χατήρι.
Επί του θέματος. Ο Πάπας της Ρώμης το παίζει πολιτικός, αερολόγος. Λόγια του αέρα. Αν πράγματι, όπως ισχυρίζεται, το χρήμα είναι αμαρτία, και οι ιερείς δεν πρέπει να χρηματίζονται, τότε ο Φραγκίσκος να αρχίσει τους αφορισμούς. Να διώξει τα ρασοφόρα λαμόγια από την ιερή καθολική Εκκλησία.
Διαβαστε ακομα:

ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΑΣ, Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ