ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ

 

«Σημείωσε την ημερομηνία που στο λέω, να μου το θυμηθείς... Τα ψέματα τελείωσαν, θα τον μπουζουριάσουν...». Ποιον; Ποιον θα ξεφορτώσουν στη μπουζού. Και ποιος είναι αυτός που το προβλέπει με τη σιγουράτζα ότι τον «άλλον» θα βάλουν φυλακή. 

Ο ''άλλος'' είναι «μεγάλος». Κάποιες φορές συμβαίνει κι αυτό. Να πακετάρουν κι έναν ισχυρό, έναν πανίσχυρο στην πιάτσα. Τραπεζίτη. Βιομήχανο. Πολιτικό. Πρόεδρο ΠΑΕ. Όταν βαρέσει κόκκινο στον πόλεμο, όταν κάποιος, κάποιοι το παρατραβήξουν, τέλος πάντων όταν «σπάνε» οι ισορροπίες, τότε η καλύτερη για τα κανάλια. Δουλέψουν οι κάμερες στα βραχιόλια του κατηγορούμενου, ενώ τον πάνε με συνοδεία στον Κορυδαλλό.

Δεν έχω ακούσει για πρώτη φορά την ίδια κουβέντα. «Όπου να ΄ναι τον μαζεύουν...». Ποιον; Κι αυτόν, κι εκείνον, και τον άλλον! Όπως στο λέω. 

Σε αναμονή. Επειδή, λέει, αυτή τη φορά η δουλειά έχει ζορίσει. Και δεν την γλυτώνει... Με την ευκαιρία: Όταν μπει στη φυλακή ο «μεγάλος», δεν ξανασηκώνει κεφάλι. Να, γιατί όποιος είναι πολύ δυνατός δεν θέλει να περάσει τη «γραμμή», αυτήν που τον χωρίζει από τα σίδερα. Δεν είναι η ξεφτύλα μόνο. Είναι, συνήθως, το τέλος του.

Διαβαστε ακομα:

ΝΑΣΤΡΑΝΤΙΝ ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ