ΟΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Σε ένα θέμα ευδόκησαν οι Έλληνες πολιτικοί να χαράξουν ενιαία εθνική γραμμή. Είναι η δέσμευση ότι δεν θα γίνουμε ποτέ τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Το διεκήρυξε πρώτος ο αείμνηστος οραματιστής του σοσιαλισμού Ανδρέας Παπανδρέου το 1981. «Δεν θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης» ήταν η φράση του, και έμεινε στην ιστορία σαν ένα από τα ευαγγέλια της εθνικής υπερηφάνειας.

«Δεν πρέπει να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης, αλλά οι οικοδεσπότες της Ευρώπης» αντέστρεφε την παπανδρεϊκή ρήση ο Αντώνης Σαμαράς, σε διακαναλική συνέντευξη πριν από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Και έπειτα ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος δια του υπουργού Εσωτερικών τον Μάιο του 2015, Ν. Βούτση, όρθωσε το ανάστημα του στα άνομα σχέδια όσων «θέλουν να γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης».

Δεν πέρασαν ούτε 13 μήνες από τότε που άρχισε να κυβερνά ο Σύριζα και ανακοινώθηκε πανηγυρικά η ανάκαμψη στην αγορά εργασίας. Πού νομίζετε ότι στηρίζεται αυτή; Πού αλλού παρά στο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων; Κατά σύμπτωση, ο κλάδος του Τουρισμού με επικεφαλής τους... σερβιτόρους ήταν ο πρωταθλητής στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αναλυτικά οι προσλήψεις ανά ειδικότητα.

-Σερβιτόροι, τραπεζοκόμοι και μπάρμαν 44.392.

- Μάγειροι ξενοδοχείων και εστιατορίων 212.606.

- Καμαριέρες σε ξενοδοχεία 11.084.

- Πωλητές 16.629.

- Υπάλληλοι γραφείου 19.169.

- Υπάλληλοι υποδοχής, ρεσεψιονίστ, γκρουμ 7784.

- Λαντζέρηδες 10.568.

- Οδηγοί 9057.

- Καθαριστές ,καθαρίστριες 8.739.

- Ανειδίκευτοι εργάτες 10554

Δηλαδή ό,τι εξόρκιζε ο πάντοτε διορατικός πολιτικός κόσμος αποδείχθηκε ως μία από τις λύσεις στο πρόβλημα της ανεργίας. Τι λένε επ' αυτού οι εθνικά υπερήφανοι;

Διαβαστε ακομα:

ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ, ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ