ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ

 

Έπαθαν την πλάκα τους ακόμα και στο Χόλυγουντ όταν ο σκληρός και δυναμικός επιθεωρητής στο θρυλικό σήριαλ «Χαβάη 5-0», ο ηθοποιός Τζακ Λορντ, κάποια στιγμή αποφάσισε να αποκαλύψει ότι είναι gay. Δεν άντεξε άλλο να κρύβεται. Έπαψε, δηλαδή, να είναι κλόζετ κουήν. Κρυφή αδελφή. Μία «βασίλισσα» μέσα σε καμαράκι, σε ντουλάπι.

Ο διεθνής Γερμανός ποδοσφαιριστής Τόμας Χιτζλσπέργκερ μέχρι χθες ήταν κλόζετ κουήν. Closet queen. Όπως εκατομμύρια άνδρες στον κόσμο, που από το φόβο της κοινωνικής κατακραυγής και την αγωνία τους να τους πάρουν χαμπάρι γίνονται μέχρι και ανέραστοι. Δεν πάνε μ’ άλλον άνδρα, όπως το λαχταράει η ψυχή τους.

Το άλλο άκρο του ομοφυλόφιλου απ’ εκείνο του «κρυφού» είναι ο αλητόγατος, που δεν μπορεί να μείνει στο σπίτι του, που γράφει την κοινωνία, «δεν δίνω λογαριασμό για τον πισινό μου και τον μπροστινό μου για το τι κάνω στα διαφορικά μου και στα φρένα μου και σ’ ό, τι άλλο μου χάρισε η φύση».

Ο αλητόγατος, ίσως ηθοποιός, μεγαλοδικηγόρος, εκδότης, ονόματα δεν λέμε, είναι σκέτο όργιο, λαίμαργος, άπληστος, το ανθρώπινο είδος με τις πιο δυνατές σεξουαλικές ορμές. Και αδιαφορεί αν θα βρει την ηδονή σ’ ένα βρώμικο ξενοδοχείο κι αν ο γκόμενος είναι μπόχα και ιδρωτίλα και ξυνίλα.

Ο κλόζετ κουήν, ο κρυφός ομοφυλόφιλος, είναι γλυκύτατο πλάσμα. Συμπαθέστατος. Κύριος μ’ όλα του. Δειλός. Άτολμος. Δεν τον βλέπεις με άνδρα. Κι αν ζευγαρώσει, όταν είναι διάσημος, το κάνει για να ξεκαρφωθεί ο άμοιρος, με κοπέλλα που είναι στο κόλπο.

Όπως ο Τζακ Λορντ, ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Τσάμπερλαιην, ο τραγουδιστής Ρίκυ Μάρτιν, έτσι και ο Τόμας Χιτζλσπέργκερ βγήκαν από την σεξουαλική τους ανωνυμία.

Διαβάστε ακόμα:

Το ράσο κρύβει τον gay