ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Ο ΑΠΑΤΕΩΝ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ

 

Συγ-κλο-νι-στι-κό. Θα μπούμε στο βασίλειο της Απάτης. Α-πο-κα-λυπ-τι-κό. Ο απατεώνας είναι πανταχού παρών. Α-η-δι-α-στι-κό. Το κυνήγι του χρήματος μετατρέπει τον απατεώνα και σε «φιλάνθρωπο».

Την πονεμένη ιστορία της Μυρτώς την ξέρουμε. Το ανήλικο κορίτσι που χάλασε ένας Πακιστανός και με πόση αξιοπρέπεια αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα την τραγωδία τους οι γονείς του κοριτσιού.

Για να υποβληθεί σε κάποιες εγχειρήσεις η Μυρτώ ταξίδεψε στις ΗΠΑ. Και κάποιοι Έλληνες διπλωματούχοι απατεώνες άρχισαν να μαζεύουν χρήματα από ομογενείς για να βοηθηθεί η οικογένεια της Μυρτώς, η μητέρα της οποίας δεν άντεξε την κομπίνα και τους έβγαλε κόκκινη κάρτα.

«Να επιστρέψουν τα λεφτά σ’ όσους τα δώσανε για το κορίτσι μας» είπε στην αμερικάνικη δικαιοσύνη η κυρία Κοτρώτσου. Επειδή κάποιοι πονηροί των ελληνικών σωματείων στις ΗΠΑ εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα της Μυρτώς κονομούσαν οι ίδιοι.

Δώστε μας κάτι, σου λέει η αξιοπρεπέστατη κυρία, που μοιάζει με θεολόγο που διδάσκει στο κατηχητικό. Την βοήθεια σας για τον τάδε άπορο, για τον δεινά αναξιοπαθούντα κ.λ.π.  Κι εσύ δίνεις. Παίρνεις, μάλιστα, και απόδειξη του φιλανθρωπικού σωματείου τρέχα γύρευε.

Διαβάστε ακόμα:

Η βαρειά ιστορία για την μικρή μυρτώ