ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Η ανταποκρίτρια της κρατικής τηλεόρασης, της δικής μας τηλεόρασης, έλεγε και ξανάλεγε το κορίτσι, από την πρώτη στιγμή, και δεν το έπαιρναν στα σοβαρά, ότι ο Φιλιππίδης πιθανόν να εκδοθεί αμέσως, όμως δεν αποκλείεται να χρειασθούν μέχρι και 40 μέρες. Κι αν περάσουν οι 40 μέρες τι γίνεται; Εγώ θα σου πω.

Φοβερά πράγματα. Στην Ελλάδα αν δεν σε δικάσουν σε 18 μήνες, τότε ο κατηγορούμενος και προφυλακισμένος είναι ελεύθερος. Δίκαιο. Δεν μπορείς να τον κρατάς τον άλλονα μέσα όσο γουστάρεις, κι αν αθωωθεί, τότε θα αποδειχθεί ότι άδικα σάπιζε στη φυλακή.

Στην Τουρκία αν κάποιος αλλοδαπός δεν απελαθεί σε 40 μέρες, τότε ο εν λόγω αφήνεται ελεύθερος. Γι’ αυτό στην Ελλάδα, αν είναι δυνατόν, του βγάλανε και β’ ένταλμα συλλήψεως του Άγγελου Φιλιππίδη. Μην τυχόν και δεν τον «επιστρέψουν» οι Τούρκοι σε 40 μέρες, οπότε όταν θα ‘ναι ελεύθερο το παλληκάρι να τον ξανασυλλάβει η Ιντερπόλ.

Η κυρία Τουρκάλα δικηγόρος που έχει αναλάβει τον Φιλιππίδη είναι του «παραδικαστικού». Δεν κινείται, δηλαδή, μόνο εντελώς νομιμα όπως οι δικοί μας λεβέντες Κούγιας, Δημητρακόπουλος, Κεχαγιόγλου. Δεν το αποκλείουν εδώ στην Αθήνα ότι η δικηγόρος του Φιλιππίδη να σκέφθηκε να ζητήσει η τούρκικη πλευρά ανταλλαγή με Τούρκους κατασκόπους που κρατούνται στην Ελλάδα. Για να καθυστερήσει η διαδικασία και να βγει από τη φυλακή ο Φιλιππίδης. Και να μην είναι δυνατή η σύλληψή του ξανά.

Άλλο κόλπο αυτό. Όταν κάποιος αλλοδαπός στην Τουρκία δεν είναι ξεκρέμαστος, αλλά έχει π.χ. μπίζνες στη χώρα, όπως ο αδελφός του Φιλιππίδη, το πράμα ζορίζει. Δυσκολεύει την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Στη φυλακή με καθάρματα ο Φιλιππίδης