ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΝΕΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ

 

Θα σου πω μια ιστορία αληθινή που έπαιξε σε μυστικές υπηρεσίες και είναι γνωστή στους υψηλούς δικαστικούς κύκλους. Δεν χρειάζεται να στολίσουμε το έργο με μπιχλιμπίδια, ούτε να περιγράψουμε λεπτομέρειες. Μόνον τα απαραίτητα.

Προσγειώνονται μόλις πριν λίγα χρόνια δύο αεροπλάνα στην Τουρκία. Είπαμε. Όχι λεπτομέρειες, σε ποιο αεροδρόμιο. Είναι δύο αεροσκάφη καινούργια, μοντέρνα, μπάνικα, με δύο μηχανές ρολς-ρόυς το καθένα, που κάνουν πριβέ πτήσεις.

Ήταν αεροπλάνα αγορασμένα από μεγιστάνα που τελικά δεν τα ήθελε να τα χρησιμοποιεί για προσωπική χρήση και τα παρεχώρησε σε μία θυγατρική του εταιρεία, που τα εκμεταλλευόταν τουριστικά. Για άτομα VVIP, με δύο βέ, δηλαδή Very Very Important Person.

Και η FIFA, όπως και η UEFA στα μουντιάλ και Ευρω έχει θέσεις VIP αλλά και VVIP. Η Μέρκελ, δηλαδή, όπως ο Άγγελος Φιλιππίδης ή, ο Γριβέας θα κάτσουν στο γήπεδο σε θέσεις VVIP, δίπλα σε βασιλείς και πρωθυπουργούς.

Ανεβαίνουν καθαρίστριες στα δύο αεροπλάνα των 12-15 θέσεων και μαζύ με τις σκούπες και τα απορρυπαντικά έχουν στην τσέπη τους και κάτι σακουλάκια με άσπρη σκόνη, που τα τοποθετούν στο ψυγείο. Υποτίθεται ότι η αστυνομία δέχθηκε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα και ανέβηκαν στα αεροπλάνα να κάνουν έρευνα.

Στο μπαλαούρο όλοι οι χαρτωμένοι και φιρμάτοι τουρίστες, κατάσχονται και τα δύο αεροπλάνα, τα οποία υποτίθεται θα διατεθούν για κοινοφελείς σκοπούς στην Τουρκία. Τελικά, οι άνθρωποι βγήκαν από τη φυλακή, αφού πέσανε τα μασούρια με τα δολάρια στα κατάλληλα χέρια Τούρκων δημοσίων λειτουργών.

Τα δύο αεροπλάνα τα βάψανε οι Τούρκοι, τους έκαναν κάποιες αλλαγές και το ένα μετάφερε τον πρωθυπουργό και το άλλο τους τρεις αρχηγούς στρατού. Η Σκώτλαντ Γυάρντ, όμως, ανεπίσημα ξεκίνησε έρευνα, δηλαδή υποτίθεται ότι δεν πήρε σχετική εντολή, και τα τσέκαρε τα αεροπλάνα.

Τι σχέση έχει αυτή η ιστορία, που τελικά έφθασε μέχρι Στρασβούργο, με την περιπέτεια του Άγγελου Φιλιππίδη; Πού να ξέρω τι σχέση έχει. Δεν είμαι μάγος.

Διαβάστε ακόμα:

Μπλέκει και τον Καραμανλή ο Φιλιππίδης