ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΘΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΝΚΕΡ

 

Η δουλειά πάει για παπόρια ηλεκτροκίνητα. Τα είχε πει ο αποδυτηριάκιας. Ο άνθρωπος δεν ησυχάζει. Είναι συνεχώς και αδιακόπως στο ψάξιμο. Όχι επειδή κατάλαβε ότι ένα κομμάτι ξύλο επιπλέει στη θάλασσα θα έμενε στη βάρκα και θα περιοριζότανε στο κουπί.

Όχι απλά θα υπάρχει ηλεκτρισμός πάνω στο καράβι, αλλά όλο θα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια. Και την πατέντα της δουλεύουν Έλληνες επιστήμονες με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι, λένε, θα εξασφαλίζονται χαμηλώτερα επίπεδα ρύπανσης, αλλά και τα πλοία θα μετακινούνται με λιγώτερο θόρυβο. Τα ψαράκια, δηλαδή, δεν θα τρομάζουν όταν τα πλησιάζει ένα θηρίο της τεχνολογίας. Και θα καταναλώνεται λιγώτερο συμβατικό καύσιμο, πετρέλαιο.

Υπ' όψιν ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μόνη της είναι επικίνδυνη, απειλητική για το περιβάλλον, μη ξεχνιόμαστε. Ό, τι δεν γίνεται με τα χεράκια μας μόνο αποτελεί ξεκάθαρη επίθεση στην υγεία της ατμόσφαιρας.

Πλήρως, λοιπόν, εξηλεκτρισμένα πλοία. Πού θα πάει, κάποτε θα φτιάξουν και αεροπλάνα, πλοία, τραίνα χωρίς οδηγούς. Μη σου πω ότι κι εμείς θα πηγαίνουμε κάπου σαν επιβάτες χωρίς να μετακινούμεθα. Για να κάνουμε τη δουλειά μας θα κόβει εισιτήριο το πνεύμα μας και αυτό θα ταξιδεύει για το σκοπό που θέλουμε. Εκεί θα την παραδεχθώ την τεχνολογία, την επιστημονική εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμα:

Η νεολαία δεν σκοράρει σε κενό τέρμα