ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙHΘΕΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΣΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ

 

Όλες οι γυναίκες στο κοινοβούλιο, οι βουλευτίνες απ' όλα τα κόμματα, σηκώθηκαν από τη θέση τους και επιδεικτικά απεχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νόμο που ψήφισαν όλοι οι άνδρες, απ' όλα τα κόμματα. Να νομιμοποιηθεί η πολυγαμία. Έχουμε και λέμε.

Συνέβη προχθές στη Νιγηρία. Εδώ, σου λένε οι άνδρες βουλευτές της χώρας, είναι Αφρική, όχι Ευρώπη. Δεν αγνοείται το εθιμικό δίκαιο. Δηλαδή; Αυτά είναι τα ήθη μας και τα έθιμα. Έτσι τα βρήκαμε από τους παπούδες μας. Ένας άνδρας να έχει όσες γυναίκες θέλει.

Είναι σωστό αυτό; Πολύ σωστό. Όχι με το ζόρι, όμως. Όχι νόμος που να με υποχρεώνει σαν άνδρα να έχω περισσότερες από μία γυναίκα. Όχι νόμος που να με υποχρεώνει σα γυναίκα να παντρευτώ άνδρα που θα έχει αργότερα κι άλλες συζύγους.

Ο νόμος που ψηφίστηκε τι προβλέπει; Ότι αν ένας άνδρας κουβαλήσει στο σπίτι κι άλλη σύζυγο, η προηγούμενη, οι προηγούμενες είναι υποχρεωμένες να δεχθούν το νέο μέλος της οικογένειας. Άδικος νόμος.

Γιατί να είναι υποχρεωμένη η γυναίκα να συζήσει μ' άλλη γυναίκα; Εδώ δεν παίζει η νομιμοποίηση της επιθυμίας, έστω της ανάγκης του άνδρα, αλλά ο νόμιμος εξαναγκασμός της συζύγου.

Το σωστό θα ήταν να νομιμοποιείται η πολυγαμία του άνδρα αλλά και η άρνηση της ήδη έγγαμης γυναίκας να τον παρατάει. Ή, να του φοράει κέρατο.

Διαβάστε ακόμα:

Η γυναίκα που φοβήθηκε ότι είναι κουνάβι