ΕΜΠΛΕΞΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

 

Ένας χάλιας από την εξέδρα ρίχνει μια μπανάνα σε μαύρο ποδοσφαιριστή. Και επιτόπου οι αρχιμαλάκες τον χάλια οπαδό τον βγάζουν “ρατσιστή”. Μαλακίας το ανάγνωσμα.

Καμμία σχέση με ρατσισμό. Ένας χάλιας είναι, ένας τίποτας, που δεν ξέρει τι είναι ρατσισμός. Έριξε τη μπανάνα στον Ντάνυ Άλβες της Μπαρτσελώνα, επειδή νόμιζε πως ο ποδοσφαιριστής θα ένοιωθε μειωμένος, προσβεβλημένος.

Και άρχίζει ένα πανηγύρι με όλο τον κόσμο να τρώει επιδεικτικά μπανάνες και να δηλώνει μαϊμού. Μέχρι και ο πρόεδρος της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι μπήκε στο παιχνίδι με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Σκουάντρα Ατζούρα, Τσέζαρε Πραντελι. Κατά του ρατσιμού, από την ιστορία ενός ανύπαρκτου. Οι μπανανοπαραγωγοί θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους.

Βρίζει ο άλλος έναν ποδοσφαιριστή για να του σπάσει τον τσαμπουκά. Να τον εκνευρίσει. Τι περισσότερο θα πονέσει έναν μαύρο; Μια μπανάνα. Ε, θα του ρίξει μπανάνα, σα να του λέει ότι ανήκεις στη ζούγκλα, ότι είσαι πιθηκάνθρωπος.

Ρατσιστής ήταν ο Χίτλερ. Συνειδητός και ιδεολόγος ρατσιστής. Όπως υπάρχουν εκατομμύρια Ευρωπαίοι, πολιτικοποιημένοι και μορφωμένοι, που είναι δηλωμένοι και κρυφοί ρατσιστές. Άλλο πράμα αυτοί. Μην τους μπερδεύουμε με τους μαλάκες των γηπέδων. Που περισσότερο θέλουν να κάνουν την πλάκα τους με τη “ρατσιστική” συμπεριφορά τους κι όχι για να εκφράσουν μία πολιτισμική θέση.

Διαβάστε ακόμα:

Το «όπλο» του ασχημάντρα