ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

 

Είναι να τρελαίνεσαι. Πόσες χιλιάδες αιώνες, ρε γαμώτο, θα πρέπει να περάσουν ακόμα για να ξεφύγει ο άνθρωπος, η ανθρωπότητα από τη νηπιακή της ηλικία. Είναι δυνατόν, ρε, να λέει κάποιος το αυτονόητο, το αναμενόμενο και να εντυπωσιάζεται ο πλανήτης; Κι όμως είναι.

Ο προσωπικός φρουρός για 17 χρόνια του δικτάτορα της Κούβας Φιντέλ Κάστρο έγραψε βιβλίο και το εξέδωσε στο Παρίσι. Όχι, βέβαια στην Κούβα, διότι εκεί υπάρχει μόνιμη και ακλόνητη δημοκρατία επαναστατικού τύπου. Και ποιο είναι το φοβερό και τρομερό που αποκαλύπτει ο πρώην έμπιστος της ασφάλειας του γηραιού Κουβανού; Ότι έκανε βασιλική ζωή. Στις σπατάλες και τις καταχρήσεις. Επαναφέρω το θέμα με αφορμή τη γέννηση του Φιντέλ σα σήμερα 13 Αυγούστου το 1926.

Περισσότερο από 50 χρόνια ο Φιντέλ Κάστρο ήταν το απόλυτο αφεντικό στην Κούβα. Ό,τι ήθελε έκανε. Ποιος, λοιπόν, αφελέστατος περίμενε να ζει όπως το 80% των Κουβανών, δηλαδή στη φουκαραδοσύνη; Στη λεχριτοσύνη. Δεν του έλειπε τίποτα. Ιδιωτικό αεροπλάνο, ιδιωτικό κότερο, ιδιωτικό λιμάνι, ιδιωτική βίλα, ιδιωτικές γκόμενες.

Πού είναι το περίεργο; Κι όταν ο Φιντέλ του λαού άρχισε να τα χάνει, να κουρκουτιάζει το μυαλό του, τότε με δημοκρατικές διαδικασίες και στο όνομα του λαού παραχώρησε την προσωπική μονοκρατορία του στον αδερφό του. Θα κυκλοφορήσει και για τον Ραούλ Κάστρο ότι ζει στη χλίδα; Κι αυτό θα τους ξαφνιάσει;

Διαβάστε ακόμα:

Η θυελλώδης σχέση του Φιντέλ