ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ

 

Η γνωστή ιστορία. Ο γιος του μπαμπά. Η πασίγνωστη ιστορία. Ο γιος του διάσημου μπαμπά, είτε της διάσημης μαμάς, το ίδιο είναι. Το παιδί δεν θα φθάσει υψηλά όπως οι γονείς του. Ο κανόνας είναι αυτός, μέσα και οι εξαιρέσεις. Καμμία έκπληξη ότι ο γιος του βασιληά Πελέ έγινε σεσημασμένος κακοποιός. Και μπαινοβγαίνει στις φυλακές.

Ήμουνα πιτσιρικάς και διάβασα ότι το βασιλόπουλο από τους αρχαίους χρόνους εκπαιδεύεται να γίνει βασιληάς. Διδάσκεται πως να σκέπτεται όταν πάρει την εξουσία, πώς να ενεργεί, τι να προσέχει. Τι λες, ρε, αναρωτιόμουνα, και απορούσα. Έτσι είναι όταν ακόμα δεν έχεις βγει στη ζωή. Εκπλήσσεσαι, όμως είσαι ανοικτός σε κάθε σου ερώτημα, πριν του δώσεις τελική απάντηση.

Το πρόβλημα με τα παιδιά τους το έχουν περισσότερο οι αυτοδημιούργητοι. Αυτοί που γεννήθηκαν φτωχοί, όπως ο Πελέ, και τους ανέβασε στο θρόνο η ζωή. Το παιδί πέφτει στη σκιά του γονιού, σα να αυτοευνουχίζεται όταν γνωρίζει πώς αυτός δεν πρόκειται να εξελιχθεί σαν τον πατέρα του.

Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν κυλούν όλα μόνα τους, οφείλεις να διαθέσεις χρόνο και σωστά να προσεγγίσεις τον μικρό, την μικρά. Διαφορετικά περιμένει στη γωνία το ναρκωτικό, και ό,τι άλλο που θα εκτροχιάσει το παιδί.

Τον ξανατσακώσανε τον 43χρονο γιό του 74χρονου Πελέ, για ναρκωτικά πάλι, για διακίνηση, έφαγε φυλάκα 33 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγαλύτερο λάθος διαιτητή στην Ιστορία