ΕΛΛΑΣ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ, ΦΟΥΝΤΑ-ΚΟΚΑΙΝΗ, ΠΟΣΟ;

 

Το εθνικό μας φυτό είναι η φούντα. Οι κολομπιάνοι έχουν την κόκα, που την καλλιεργούνε μαζικά, οργανωμένα, σε μορφή εργοστασιακή, εμείς οι γκρετσιάνοι έχουμε το εθνικό μας δενδρύλλιο, και το λέμε “εθνικό” διότι πρέπει να φυτευθεί στις 28 Οκτωβρίου και να κοπεί στις 25 Μαρτίου.

Να ξέρουμε τι γίνεται. Να ξέρουν, δηλαδή, αυτοί που δεν ξέρουν τι γίνεται, με την ευκαιρία του αγώνα της χασικλούς Ελλάδος και της πρεζονιασμένης Κολομβίας.

Ανάμεσα στις δύο εθνικές γιορτές, 28 Οκτωβρίου και 25 Μαρτίου, κάθε Κυριακή ζαλώνονται οι δικοί σου τα μπιτόνια με νερό για να ποτίσουν τα δενδρύλλια. Τι να πει όταν κουβαλάει 50 λίτρα νερό, ότι πάω για ορειβασία ή, για κυνήγι; Έτσι τους μαγκώνουν τους καλλιεργητές ινδικής κάνναβης. Μέχρι 5 δενδρύλλια δεν κάνεις εμπόριο. Με 5-10 παίζει η δουλειά, επειδή είναι γκράντε μαστούρης, αλλά και αβέρτικος με τους κολλητούς, και άντε να σπρώξει μια ποσότητα ερασιτεχνικά από το περίσσευμα.

Φούντα και πρέζα είναι τα δύο ναρκωτικά που κυκλοφορούνε στην Ελλάδα. Μιλάμε για τη μαζική κατανάλωση. Δεν μιλάμε για την κοκαϊνη που την παίρνουν μονάχα 5.000 νοματαίοι.

Το 50% του ελληνικού πληθυσμού έχει φουνταριστεί, έχει πάρει φούντα. Στατιστική της αστυνομίας. Το 50% παίρνει το χορταράκι του, το στρίβει, με καπνό μαζύ και φουμάρει. Αυτό είναι η φούντα. Καπνός είναι, φύλλο από χόρτο που καπνίζεται. Και η δουλειά έφθασε μέχρι την πιτσιρικαρία, ακόμα και σε μαθητές. Ένας στους δύο νεολαίους, κάνει θραύση το χασίσι. Χόρτο είναι, σου λένε. Της φύσης, δεν είναι χημικό. Και δώστου τα τσιγαριλίκια.

Διαβάστε ακόμα:

Εσκομπάρ, ο θρύλος της κοκαϊνης και της μπάλλας