ΥΠΕΡ ΤΩΝ GAY Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Τρομερά πράγματα. Παρασκευή και Σάββατο οι gay της Θεσσαλονίκης, και όσοι θέλουν να συμπαρασταθούν στα αιτήματά τους, θα κάνουν την πλάκα τους σ' ένα ακόμα πράιντ. Στο Thessaloniki Pride. Μια εβδομάδα μετά την Αθήνα το γνωστό ξεσάλωμα και στην Θεσσαλονίκη. Γιατί, όχι. Κέφι να υπάρχει.

Παρακάτω. Ο Άνθιμος της Θεσσαλονίκης ο μητροπολίτης της είναι ένας γραφικός τύπος. Ψοφάει για δημοσιότητα. Γλώσσα δεν βάζει μέσα. Δώστου μικρόφωνο και είναι δικός σου. Δεσπότης είμαι, σου λέει, δεσπόζω στην κοινωνική ζωή και τολμάω να έχω άποψη για τα πάντα όλα, από το μακεδονικό μέχρι το ασφαλιστικό, το μνημόνιο, τις συντάξεις, την οικονομική κρίση, γενικώς.

Στο ψιλό τον έχουν πάρει οι δημοσιογράφοι τον Άνθιμο. Τον έχουν πελάτη τους, διότι ο τύπος τσιμπάει και τους δίνει ατάκες που προκαλούν. Ε, αφού πουλάει οι ιερατικός λόγος του κυρίου Άνθιμου, δεν έχασαν την ευκαιρία να του ζητήσουν τη γνώμη του για την “Πορεία Υπερηφάνειας” των ομοφυλοφίλων.

Φοβερά πράγματα. Σα γνήσιος υπερασπιστής της τιμής της πόλεως αλλά και της θρησκείας ο παπάς είπε: “Αίσχος! Σεβαστείτε και το σχήμα μου και τη ζωή μου ολόκληρη για τα θέματα της Εκκλησίας. Αίσχος. Πρόκληση. Είναι μια διαστροφή της ανθρώπινης υπάρξεως η ομοφυλοφιλία”.

Τα κατάφερε πάλι ο Άνθιμος. Να μην είσαι gay και να δεις με συμπάθεια τις κοινωνικές δραστηριότητες του οργανωμένου αδελφάτου. Επειδή ο τρόπος που εκφράζεται ο κάθε Άνθιμος σε προκαλεί.

Πρόσεξε. Το να είσαι υπέρ ή, κατά σε οτιδήποτε είναι μια προσωπική θέση. Όταν δημοσιοποιείς την προσωπική σου θέση φτιάχνεις κλίμα, βάζεις στο παιχνίδι κι άλλους. Άσχετους. Ουδέτερους. Αδιάφορους. Να, όμως, που κάποιος Άνθιμος με το στυλ του τελικά λειτουργεί υπέρ των gay! Επειδή  είναι σπαστικός ο μητροπολίτης ακόμα και σ’ αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για τους ομοφυλόφιλους.

Παρακάτω. Λέγεται ότι την Παρασκευή το βράδυ, ημέρα του Pride, χριστιανικές οργανώσεις θα καλέσουν τους πιστούς σε Αγρυπνία, στην αυλή του Αγίου Δημητρίου. Άλλο πάλι αυτό. Σε ποιους απευθύνονται;

Υποψιάζομαι ότι καλούν εκείνους τους χριστιανούς που έχουν κρυφές επιθυμίες ομοφυλοφιλικές να προσευχηθούν στην Αγρυπνία προκειμένου να γλυτώσουν από τον Διάβολο. Τι άλλο να υποθέσω.

Διαβάστε ακόμα:

Μητέρα με τον 15χρονο γιο της κόρης της