ΧΑΣΙΣΙ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

 

Μπάτσοι και ναρκωτικά, ποια είναι η σχέση τους; Το κείμενο του Νίκου ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, στις 20 Ιανουαρίου 2013, είχε δυο τύπους να φουμάρουν στην εικονογράφηση και τον Μάρκο Βαμβακάρη να τραγουδάει: «Με πίκρες και με βάσανα – Με προίκισεν η φύση – Κι όλα πέρνουν και χάνονται – Μόνο με το χασίσι.

Αναδημοσιεύω επί λέξει το κείμενο Καραγιαννίδη:

Η κοινωνία διαφθείρει τον μπάτσο

Θραύση κάνει το χασίσι στην Ελλάδα, ποιος δεν φουμάρει; Κι αν τους πεις κάτι, σου λένε πράμα της φύσης είναι, όχι χημικό. Και δώστου τσιγαριλίκια. Τα περίπτερα υπάρχει περίπτωση να μείνουν από τσιγάρα, έλλειψη στο χασίσι ποτέ δεν παρουσιάστηκε. Καλλιεργείται σ’ όλη τη χώρα, άλλωστε. Είναι δυνατόν να κρατηθεί απ’ έξω η μπατσία;

Από την εποχή που στήθηκε η Δίωξη Ναρκωτικών άρχισε το νταραβέρι με τους εμπόρους. Και τις πληροφορίες ο «νόμος» τις επιβραβεύει σπρώχνοντας πράμα στην πιάτσα, μαύρο και άσπρο, ανάλογα τη φάση. Τι λέμε τώρα; Μέχρι που έλεγες ότι αυτό που μυρίζει σε κάποια αστυνομικά τμήματα είναι λιβάνι…, πού αλλού να πάει ο νους.

Και έρχονται τα ΜΜΕ, ο ορισμός του αποπροσανατολισμού, οι Ρούληδες και Τρούληδες της δημοσιογραφίας, όλοι οι μαζύ, σε συναυλία Αφέλειας, να σχολιάσουν κατάπληκτοι, με πολλά ω!..., ω!..., ω!..., το μέγα αποκαλυπτικό γεγονός. Ότι μεγαλογαλονάδες της Δίωξης τακίμια με εμπόρους. Κι όμως! Η είδηση είναι να μη βρεθούν μπερδεμένοι στη διακίνηση ναρκωτικών αστυνομικοί, μάλιστα ειδικώς οι της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Διεφθαρμένοι μπάτσοι; Διεφθαρμένη είναι η κοινωνία. Από κούνια. Η κοινωνία διαφθείρει μπάτσο, δικαστικό, πολιτικό, εφοριακό, δημοσιογράφο, κάθε λειτουργό. Όπως η κοινωνία φτιάχνει πρεζάκηδες, όχι η μπατσία. Οι μπάτσοι, κάποιοι μπάτσοι, απλά υποκύπτουν στον πειρασμό, μπαίνουν στο κόλπο και σε συνεργασία με τα κυκλώματα εξυπηρετούν την πελατεία.

Το σώσε θα γινόταν με μια αλά Christine Lagarde Λίστα Interpol για τους Έλληνες διεφθαρμένους μπάτσους.

Διαβάστε ακόμα:

Σα να πληρώνει φόρο για το χασισάκι του