ΤΗΝ «ΚΑΡΦΙΤΣΑ» ΚΟΖΑΡΕΙ Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

 

Η Αμερική κυνηγάει τα ναρκωτικά. Καλώστονα τον αποδυτηριάκια, με την πολύ σπουδαία πληροφορία. Να μας πεις και το άλλο, όμως. Ό, τι παίζει δυνατά στον πλανήτη, ό, τι κονομάει χοντρό χρήμα, η πλανηταρχία θέλει να το ξέρει. Διαφορετικά είναι μια παγκόσμια δύναμη, μία αυτοκρατορία της πλάκας ιστορία.

Πόλεμος στα ναρκωτικά στην πραγματικότητα είναι πόλεμος εναντίον κάθε άλλης εξουσίας, ανταγωνιστικής σ' αυτό ή, σ' εκείνο το βαθμό. Τα καρτέλ ηρωίνης και κοκαϊνης, όπως και τα λαθρεμπόρια όπλων και διαμαντιών, παράγουν ατελείωτο μαύρο χρήμα ικανό να απειλήσει τις ισορροπίες.

Κουβεντιάζουμε με αφορμή την ιστορία του ενός τόνου ηρωίνης και 133 κιλά, την μεγαλύτερη ποσότητα που πιάστηκε ποτέ στην Ευρώπη. Η μισή παρτίδα ήταν σε αποθήκη πουλερικών, στην περιοχή Λαμπρίκα του Κορωπίου, η άλλη μέσα στο υπόγειο της βίλας της Φιλοθέης.

Η DEA, η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ έχει πράκτορες σε κάθε καρτέλ ναρκωτικών. Αλλοίμονο. Ένα από τα δύο. Ή, “φυτεύει” δικό της άνθρωπο στις συμμορίες ή, αποκτά έναν συνεργάτη “από μέσα”. Δουλειά του τύπου, λέω για το καρφί, είναι να ενημερώνει, όσο είναι δυνατόν, αλλά κυρίως να “καρφιτσώνει” το φορτίο. Αυτή την “καρφίτσα”, αυτή την “παραμάνα” πιάνει ο δορυφόρος και καταγράφει την πορεία του καραβιού με τα ναρκωτικά.

Το “Νοοr One” στο οποίο ήταν φορτωμένη η ηρωίνη του ενός τόνου και 133 κιλά και 420 γραμμάρια, ακρίβεια η ζυγαριά, ε;, άλλαξε πέντε φορές όνομα. Τελικά, σαν “Νοοr One”, με σημαία Τογκό, έφυγε από Μέση Ανατολή και κατέληξε, δήθεν για επισκευή, στην Ελευσίνα στις 7 Ιουνίου 2014. Στα αμπάρια του ήταν βαλμένο το πράμα με τέτοιο τρόπο που δεν το έβρισκαν ούτε τα εκπαιδευμένα λυκόσκυλα.

Διαβάστε ακόμα:

Στο υπόγειο της πολυτελούς βίλας