ΜΟΝΟΦΑΓΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

 

Ο κόσμος δεν είναι με την κυβέρνηση. Άσε τι λένε τα γκάλοπ, αλλά και τι βγάζει η κάλπη. Ακόμα και πλειοψηφία να δώσει στο πρώτο κόμμα, περισσότερο από 50%, πάλι ο κόσμος θα είναι εναντίον της ΕΘΝΙΚΗΣ κυβέρνησης. Έτσι είναι.

Όπως η ομάδα που έπαιξε στο μουντιάλ είναι ΕΘΝΙΚΗ, δεν είναι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, έτσι και η κυβέρνηση είναι ΕΘΝΙΚΗ. Του Έθνους. Δική σου είναι η κυβέρνηση. Εσύ την εκλέγεις. Κι όμως. Ο κόσμος έχει πάντα αντιπαλότητα με την κυβέρνηση.

Γιατί, μήπως ο κόσμος είναι με την εθνική ομάδα κι όταν αυτή δεν κερδίζει; Τα είδαμε και στην Βραζιλία. Πήρε η ομάδα τους το μουντιάλ; Με την εθνική όλοι οι Βραζιλιάνοι. Απέτυχαν οι παίκτες; Έπεσε το “ου ου ου...” του αιώνα.

Το ίδιο και στην Ελλάδα. Μας έκανε περήφανους η εθνική ομάδα; Μαζύ τους! Δεν πάνε καλά οι κωλοπαιδαράδες; Μούντζες στους διεθνείς. Λέμε για την κυβέρνηση. Εθνική η κυβέρνηση, όμως κακοχρονονάχει όταν βάζει φόρους και μας αφήνει νηστικούς. Άρα; Να πούμε τις αιώνιες αλήθειες. Ο κόσμος είναι με τον εαυτό του. Πολύ καλό αυτό να ενδιαφέρεται κάποιος για το συμφέρον του, αλλά να γνωρίζει να το κατοχυρώνει.

Άλλη αλήθεια, ο κόσμος δεν ξέρει να εκλέγει πολιτικούς ικανούς και έντιμους. Άλλη αλήθεια, και άσε τις παπαριές που νοστιμεύουν τη γλαρόσουπα, ο κόσμος είναι του παίρνω κι αν είναι δυνατόν όχι και του δίνω. Να, γιατί την φτύνει την εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου αν δεν του χαρίζει νίκες, αν δεν τον κάνει να αισθάνεται νικητής, σπουδαίος.

Διαβάστε ακόμα:

Ούτε ένας δεν «συμφωνεί» με τη θυσία