ΓΚΟΜΕΝΑ ΘΕΛΕΙ, ΟΧΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ

 

Δύο κορίτσια μαζί δεν βλέπεις. Είναι ύποπτο, είναι πονηρό δύο κορίτσια μόνα τους. Θα τις παρεξηγήσουν. Γι' αυτό η παρέα είναι τριμελής. Τετραμελής. Γιατί, όμως;

Γιατί συναντάς στα νησιά, στις καλοκαιρινές εξορμήσεις αρκετές, πολλές παρέες κοριτσιών; Αυτές οι ίδιες φταίνε που δεν κυκλοφορούν ζευγαρωμένες, μήπως τα αγόρια; Δεν ψάχνουμε κατηγορούμενους. Ούτε ρίχνουμε ευθύνες. Η κουβέντα γίνεται μόνον για να σημειώσουμε το φαινόμενο. Και να επισημάνουμε τις αιτίες.

Αγόρια μαζί. Κορίτσια μαζί. Αλλόκοτο. Έχουν την ελευθερία να φύγουν από το σπίτι. Και μία τσέπη να τους δώσει μία επίσκεψη τριήμερη, τετραήμερη σε νησί. Γιατί να είναι αζευγάρωτοι και στο πήγαινε, και στο επέστρεφε;

Το αγόρι στα 20 χρόνια δεν γουστάρει δέσμευση. Γκόμενα θέλει, όχι να μπει σε “κατάσταση”. Τον βολεύει, αλλά και δικαιώνει την αρσενικότητά του, μία γνωριμία, ένα γκομενιλίκι, όχι δεσμό με προοπτική. Στο φινάλε δεν έχει τις εμπειρίες ζωής για να κτίσει σχέση με το άλλο φύλο, για να αρμέξει ό,τι προσφέρει το μονογαμικό ερωτικό δέσιμο.

Το κορίτσι, από την άλλη, δεν ψάχνει απλά για boyfriend, αλλά να αισθάνεται ότι δίνεται στον “δικό της”. Στον σύντροφο της, που ίσως της κάτσει ο αυριανός σύζυγος της. Αυτή την κοριτσίστικη αντίληψη, τη γυναικεία «απαίτηση» δεν την γουστάρει το αγόρι.

Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για τις “χωριστές παρέες”, όμως θαρρώ αυτός είναι ο πιο βασικός.

 

Διαβάστε ακόμα:

Η πονεμένη ιστορία της περιπτερούς