Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ

 

Μ' ένα σακίδιο στην πλάτη, παγούρι στη μέση κρεμασμένο, και άνετοι με πέδιλα ο 18χρονος και η 19χρονη, από το Μάντσεστερ και το Μόναχο, το Άμστερνταμ και την Βιέννη, μοναχοί τους, αζευγάρωτοι, υπέγραφαν από τη δεκαετία του '60 την προσωπική τους ανεξαρτησία μ' ένα ταξίδι στην Ελλάδα.

Ήταν πια ενήλικοι, έτσι αισθανόντουσαν όταν για πρώτη φορά ξέκοβαν από την οικογένειά τους. Και στο δρόμο, από το βορρά προς την Ελλάδα, ανοικτοί να πάνε μ΄ένα αγόρι, μ' ένα κορίτσι, άγνωστο... Και επίσης σόλο, χωρίς δίπλα τους το περιστασιακό και περιπετειώδες φλερτ του καλοκαιριού, να επιστρέψουν στη βάση τους.

Φοβερό. Σήμερα, σωτήριον έτος 2015, βλέπεις στα νησιά παρέες νεαρών αγοριών και άλλες ξεχωριστές παρέες κοριτσιών. Κορίτσια με κορίτσια. Αγόρια με αγόρια. Δολοφονικό. Η σεξουαλική απελευθέρωση έχει ενταφιαστεί. Οι νέοι των 19 και των 22 χρόνων δεν φλερτάρουν. Δεν ερωτεύονται. Ανατριχιαστικό. Κι όταν δεν ερωτεύεσαι σ' αυτή την ηλικία σημαίνει ότι μαλακίζεσαι. Με τρόπο, μαλακισμένο ή δημιουργικό;

Το μεσημέρι στη θάλασσα. Τη νύχτα βόλτες στα σοκάκια της Νάουσας, λέω μία άλφα περιοχή στην τύχη, γι' αυτό που είδα στην Πάρο. Καμμία σκέψη έντονη και μηνυματική μεταξύ τους οι νεολαίοι προκειμένου να ζευγαρώσουν, να δοθούν. Δειλά παιδιά; Διστακτικά. Αίμα καπαρωμένο σ' άλλες σκέψεις, σ΄άλλες δραστηριότητες. Δυστυχώς η απάντηση βρίσκεται σ' άλλο ερώτημα.

Διαβάστε ακόμα:

Είσαι στο σήμερα και το χθες