ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΖΑΜΠΑ

 

Ναι, ο χρόνος γυρίζει πίσω με τον τρόπο που οι τζιχαντιστές κατ’ αυτούς “εκτέλεσαν” κι όχι “δολοφόνησαν” τον Αμερικανό πολεμικό ανταποκριτή στην Συρία Τζαίημς Φώλεϋ. Μ' ένα βαρύ μαχαίρι τον αποκεφάλισαν μπροστά σε κάμερα. Επειδή η ιστορία της παρουσίας της λευκής φυλής στα εδάφη τους είναι παληά. Επειδή οι λαοί τους υπέφεραν από τους αποικιοκράτες και τη γη τους την εκμεταλλευόντουσαν οι ξένοι για αιώνες.

Η αποικιοκρατία πήρε τέλος, όμως το γαιοπολιτικό παιχνίδι δεν σταμάτησε ποτέ. Κάθε μέρα η σημερινή πλανηταρχία, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δίνει τη θέση των ΗΠΑ γι' αυτό που συμβαίνει όχι εντός των ΗΠΑ, αλλά στην Ουκρανία, την Συρία, το Ιράκ, στην Κύπρο, στη Λωρίδα της Γάζας, οπουδήποτε.

Τίποτα, μα τίποτα δεν άλλαξε από την εποχή της Ρώμης, της αυτοκρατορίας που είχε το κουμάντο όπου γης στον τότε γνωστό κόσμο. Αυτό σημαίνει αυτοκρατορία, είτε Περσική, είτε Ρωμαϊκή, είτε Κινέζικη, είτε Βρετανική. Αίμα. Εξουσία εκτός “τυπικών” συνόρων μας. Κι όλα για την κονόμα.

Μιλάνε τα συμφέροντα, όχι ο “καλός” Ομπάμα, ο “κακός” Μπους. Ποια “αμερικάνικη πολιτική”; Δεν υπάρχει αμερικάνικη πολιτική, υπάρχουν τα αμερικάνικα συμφέροντα που υπαγορεύουν την πολιτική.

Θα πιάσει τόπο η θυσία του Αμερικανού δημοσιογράφου που έσφαξαν οι τζιχαντιστές, για να στείλουν το “μήνυμα” στις ΗΠΑ; Άχρηστο ερώτημα. Τίποτα δεν αλλάζει. Εκτός από το μίσος των μαχητών ενάντια στην Αμερική, που θα μεγαλώσει περισσότερο.

Διαβάστε ακόμα:

«Η Αμερική θα πνιγεί στο αίμα της»