ΔΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

 

Διαρρήκτες κτύπησαν γραφείο δικηγόρου κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Αυτό λέγεται είδηση. Δεν είναι είδηση κάτι που δεν έχει να σου πει. Κάτι που είτε βγει στον αέρα, είτε όχι, είναι ένα και το αυτό.

Η οικία Σαμαρά φρουρείται, γύρω γύρω σε κάθε γωνιά. Και γίνονται συχνά πυκνά περιπολίες. Άρα, οι γείτονες, λέμε, μπορούν να πεταχθούν μέχρι το σουπερμάρκετ, ακόμα και στην Αθήνα, χωρίς να κλειδώσουν την πόρτα τους.

Να, όμως, που έγινε η ζημιά. Έκαναν την διάρρηξη οι μάγκες, πήραν τα χαρτιά που ήθελαν να βουτήξουν, και σιγά που θα φοβόντουσαν τα πηγαδάκια των μπάτσων εδώ κι εκεί, που κρατάνε τα αυτόματα όπλα λες κι είναι κρεμασμένες γυναικείες τσάντες από το ώμο τους, και σκοτώσουν την ώρα τους συζητώντας, πίνοντας το φρέντο σα σε καφενείο, για το 3-2 του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο.

Δεν φταίνε οι αστυνομικοί. Μόνον ένας μαλάκας, και πολιτικοποιημένος της πλάκας, θα τα βάλει με την αστυνομία. Η αλήθεια είναι ότι έτσι την θέλουν την αστυνομία, κράτος, κόμματα, πολίτες. Όχι αστυνομία ανεξάρτητη, όχι ικανή, όχι εκπαιδευμένη.

Και βλέπεις 30-40, ίσως και 50 αστυνομικούς να «φυλάνε» στο Μαρούσι τον πρωθυπουργό και νομίζεις ότι πίνουν στα όρθια το καφέ τους οι υπηρέτριες που το ‘σκασαν από τις γύρω βίλες και κουτσομπολεύουν τα αφεντικά τους.

Διαβάστε ακόμα:

Μάθημα πολιτικής από τον αποδυτηριάκια