ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΔΩΝΗΣ, ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ

 

Φίρμα ο Άδωνης. Φιρμάρα. Τι θα πει αυτό. Ότι το παλληκάρι είναι πασίγνωστος. Τον ξέρουν και οι πέτρες. Και, μάλιστα, είναι αναγνωρίσιμος, αυτό θα πει φίρμα, άλλο ότι είναι, δεν είναι δημοφιλής, μάλιστα πριν κάνει μεταγραφή στη ΝΔ. Μ' αυτόν, λοιπόν, με μια φίρμα θα τα βάλει ο Μαζιώτης, ο τρομοκράτης. Άλλη φίρμα αυτός.

Βασικό μάθημα στην τρομοκρατία, τα βάζουμε με φιρμάτους. Αν κτυπήσουμε τον φιρμάτο περνάμε πιο εύκολα το μήνυμα μας στον λαό. Έχει η οργάνωση μια λίστα από πέντε π.χ. βιομήχανους, εκμεταλλευτές του λαού. Ποιον να καθαρίσουν; Όχι τον πιο εκμεταλλευτή, αλλά τον πιο επώνυμο. Τον πιο γνωστό.

Όπως η γραφική θρησκόληπτη κυρία Λουκά, το ίδιο κι αυτή δουλεύει. Βάζει στόχο έναν φιρμάτο της επικαιρότητας, άνδρας, γυναίκα, ηθοποιός, πολιτικός, άσχετο, και σ' αυτόν την πέφτει. Άθεε, θα πας στην κόλαση. Κάνει κι αυτή το σώου της.

Εγώ, βέβαια, προτιμώ το αθόρυβο σώου του μακαρίτη Μητσάρα. Με τη δική του γραφικότητα ο Μητσάρας, έστω και χωρίς να έχει τέτοια σκοπιμότητα, γελοιοποιούσε τους πάντες. Όλους αυτούς τους ρεζίληδες, τους αληθινά γραφικούς, που μπροστά στην κάμερα λένε τις μαλακίες τους. Κόλλαγε από δίπλα τους ο Μητσάρας και ποιο ήταν το μήνυμά του; Όσο σοβαρός είμαι εγώ, άλλο τόσο είναι αυτός πλάι μου που σας μιλάει.

Γραφικός και ο τρομοκράτης Μαζιώτης. Ασόβαρος. Να κρεμάσουν, λέει, τον Άδωνη Γεωργιάδη διότι είναι συνεργός στις δολοφονίες αδικημένων, αυτών που η οικονομική κρίση τους έστειλε στην αυτοκτονία. Να κρεμάσουν ανάποδα τον Άδωνη, προτείνει ο γραφικός Μαζιώτης, στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά σε χιλιάδες κόσμο.

Είναι η εντολή Μαζιώτη. Έτσι το θέλει. Να μην κρεμαστεί ο Άδωνης και δεν παρευρεθούν χιλιάδες κόσμος στο σώου. Αλλοίμονό του του κόσμου και απουσιάσει.

Διαβάστε ακόμα:

Πολυεθνικός και διαχρονικός