Ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΩΝ!

 

Ο φοιτητής δεν έχει δικαιώματα. Έτσι λέει ο αποδυτηριάκιας. Όλα αυτά που λένε τα κόμματα και οι φοιτητικές οργανώσεις είναι φασιστικά πράγματα. Νταηλίδικα πράγματα.

Δεν μπορεί να έχει δικαίωμα, το όποιο δικαίωμα κάποιος όταν δεν πληρώνει μία. Το κράτος πληρώνει, το κράτος συντηρεί τα πανεπιστήμια, άρα ο φοιτητής δεν δικαιούται να έχει άποψη για οτιδήποτε. Για τα μαθήματα, για τους καθηγητές.

Αν θέλουμε να μιλάμε δημοκρατικά, κι όχι πεζοδρομιακά. Όχι τσαμπουκαλήδικα. Να συνεχίσουμε την κουβέντα; Μόνον και πάντα με επιχειρήματα.

Το κράτος πληρώνει την παιδεία. Κακώς! Πρέπει να την πληρώνουν οι φοιτητές. Οι γονείς των φοιτητών, δηλαδή όσοι οφελούνται, όσοι κάνουν χρήση της κρατικής παιδείας. Είναι φασιστικό να επιβαρύνομαι εγώ που δεν θέλω να σπουδάσω, εγώ που δεν έχω παιδιά. Έτσι το βλέπω εγώ. Φασιστικό διότι παρά τη θέλησή μου και χωρίς να με ρωτήσεις με σχετικό δημοψήφισμα, με υποχρεώνεις να πληρώνω κάτι που δεν μ' ενδιαφέρει.

Παρακάτω. Λέω ότι ο φοιτητής δεν έχει δικαίωμα κανένα. Δεν το συζητάω αυτό. Θα μου πει κάποιος, δημοκρατικά, ότι αφού η παιδεία λειτουργεί με λεφτά του κράτους, δηλαδή του λαού, τότε και οι φοιτητές, σαν κομμάτι του λαού, νομιμοποιούνται να έχουν άποψη. Όχι!

Κάνετε λάθος, κύριε. Γνώμη μπορεί να έχει μόνον όποιος πληρώνει. Κι αυτός που πληρώνει είναι ο γονέας, όχι ο φοιτητής. Να μας πει την άποψή του για την παιδεία ο φορολογούμενος, αυτός που πληρώνει, ο μπαμπάς, η μαμά, η πεθερά. Όχι ο φοιτητής.

Την έχω χεσμένη την κοινωνία που καταργεί το κράτος, όπως και την οικογένεια, την ιεραρχία της οικογένειας. Μου αρπάζετε από την τσέπη λεφτά για μια παιδεία που δεν την γουστάρω, που δεν την ελέγχετε, που την κάνουν κουμάντο οι τζαμπατζήδες φοιτητές.

Διαβάστε ακόμα:

Κλειστή δεξίωση γάμου