ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ

 

Σοκάρει το πανελλήνιο, λέει, το ότι μια εγγονή σκότωσε την 70χρονη γιαγιά της για μια τηλεόραση. Μη μπούμε σε λεπτομέρειες. Αν ζήτησε από το θύμα την τηλεόραση για να την πουλήσει, για να τη μετακινήσει σ’ άλλο δωμάτιο. Η ουσία είναι ότι δεν πρέπει να μας σοκάρει το γεγονός. Λέω για τη δολοφονία που διαπράχθηκε στην Ρόδο.

Γιατί η εγγονή έφθασε στο έγκλημα για μιακωλοτηλεόραση; Εγώ θα σου πω που δεν μ’ ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες, ούτε και πως και γιατί έγινε το έγκλημα. Επειδή το κορίτσι ζει σ’ άλλο κόσμο. Επειδή τα κορίτσια και τα αγόρια της ηλικίας τους δεν έχουν καμμία επαφή,καμμία σχέση με τη ζωή, με την εποχή των γονιών τους και των παπούδων τους. Αυτό είναι το σοκ.

Τα ηλεκτρονικά γκάτζετ που κυκλοφορούν στα χέρια της πιτσιρικαρίας τούς έχουν αποτρελλάνει. Αυτό είναι το σοκ, όχι η δολοφονία, το αποτέλεσμα μιας ταραγμένης και εξωγήινης γενηάς, μιας γενηάς που δεν πατάει στη γη, που δεν είναι γειωμένη με το χθες, που δεν είναι συνέχεια του χθες.

Γιατί, λέει, σκότωσε την γιαγιά της η εγγονή. Ρώτα την εγγονή αν ξέρει πού πάει όταν βγαίνει από το σπίτι της και γιατί πάει εκεί που πάει. Ρώτα την. Δεν ξέρει να σου απαντήσει. Δεν ξέρει τι της γίνεται. Τι να ξέρει το κοριτσάκι που το πρώτο που κάνει μόλις ξυπνήσει και το τελευταίο πριν κοιμηθεί είναι να ασχολείται με τα καλώδια στα γκάτζετ.

Διαβάστε ακόμα:

Δύο οι πόρνες στο γήπεδο