ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΦΟΥΓΓΑΡΟΠΑΝΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο 21χρονος επαναστάστης Νίκος Ρωμανός. Στα παπάρια μου. Αγώνας, λέει το παλληκάρι, μέχρι θάνατο. Ξανά μανά στα παπάρια μου.

Έχει κάθε δικαίωμα ο Νίκος Ρωμανός να λέει ό, τι θέλει, να γράφει στα παπάρια του τον κόσμο, τα κόμματα, τη δημοκρατία. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να μην το έχει το δικαίωμα άλλος, άλλοι να βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά.

Απεργία πείνας κάνει ο νέος για κάποιο αίτημα, αδιάφορο μου είναι ποιο. Δεν θα με υποχρεώσει κανένας φασίστας να γνωρίζω ποια αιτήματα έχει ο καθένας, κακοποιός κι όχι, επαναστάτης κι όχι.

Αν πάθει κάτι ο γιος μου θα φταίει η κυβέρνηση, είπε ο πατέρας του φυλακισμένου Ρωμανού. Τι είναι η κυβέρνηση, ρε; Μουνόπανο, σφουγγαρόπανο, τι. Εγώ ξέρω ότι η κυβέρνηση είναι εκλεγμένη. Άρα, είναι υποχρεωμένη να κινείται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και, βέβαια, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας.

Εκπροσωπεί τον λαό ο Ρωμανός, που τα βάζει με την κυβέρνηση και με τον Σύριζα; Δεν νομίζω. Τέλος πάντων, ο Ρωμανός και ο κάθε άλλος, επαναλαμβάνω, έχει κάθε δικαίωμα να χαρακτηρίζει εμπόρους ελπίδων τους συριζαίους. Όπως κι εγώ να μην έχω ανάγκη από επαναστάτες της συμφοράς, αλλά απ' εκείνους που είναι σε θέση να διαχειριστούν τα πολιτικά και οικονομικά μου συμφέροντα σα φορολογούμενος.

Διαβάστε ακόμα:

Ετσι γεννήθηκαν οι δεσμοί της μαφίας και της αστυνομίας