ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 

Παγωμάρα στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Ο τζίρος πιο κάτω και από πέρυσι. Κι όμως δύο επιχειρήσεις ανεβάζουν στα ύψη το θερμόμετρο της ζήτησης. Ουρές να δείτε. Αναμονή μέχρι και 20 λεπτών, παρακαλώ ,για έναν... ρεβυδοκεφτέ στο μαγαζάκι των τριών φίλων κάπου στην Αιόλου.

Την ίδια ώρα, πανζουρλισμός στην Ερμού ,όπου ένα τετραμελές νεανικό συγκρότημα λανσάρει τις τελευταίες του επιτυχίες, καταχειροκροτούμενο. Η ουρά των πελατών στην Αιόλου σπάει όλα τα τελευταία ρεκόρ προσέλευσης στον δημοφιλή, κατά τα άλλα, δρόμο του κέντρου της Αθήνας. Αψευδής μάρτυς οι φωτογραφίες μας.

Πολλοί γνωρίζουν για πρώτη φορά τον ρεβυδοκεφτέ, άλλοι δηλώνουν τακτικοί πελάτες. Η ονομασία του προιόντος είναι falafel και αποτελείται από ένα ρεβυθοκεφτέ, τυλιχτό σε πίτα και γαρνιρισμένο με λαχανικά και τυρί. Η τιμή του είναι 2,5 ευρώ το μικρό πακέτο και 3,5 ευρώ το μεγάλο. Όσοι το δοκίμασαν κάνουν λόγο για νοστιμότατο έδεσμα. Και πολύ υγιεινό.

Πιένες και στο άλλο... μαγαζί, τους νεαρούς μουσικούς της Ερμού. Οι πελάτες των εμπορικών καταστημάτων παρατάνε τα ψώνια για να τους απολαύσουν. Αδιαχώρητο. Κι όταν τελειώσει το κομμάτι, ξεσπούν σε χειροκροτήματα και γεμίζουν το ...δίσκο τους με ψιλά.

23-12-14ermou

23-12-14ermou02

Διαβάστε ακόμα:

Πόσο κοστίζουν οι μουτζούρηδες της Αθήνας