Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΚΑΝΕ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

 

Ένα μικρό σoκ περίμενε το πρωί τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας στην οδό Βουκουρεστίου βλέποντας έναν άστεγο να κοιμάται στην πόρτα τους. Το πρώτο τους σχόλιο ήταν: Η εξαθλίωση ανηφορίζει προς το Κολωνάκι.

Ο άστεγος της Βουκουρεστίου δεν ήταν ο μόνος που πέρασε την πρώτη νύχτα του νέου χρόνου σε ...κολωνακιώτικο περιβάλλον με θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Λίγο πιο κάτω, ο φακός του αποδυτηριάκια απαθανάτισε, στην οδό Σταδίου τα... ίχνη και άλλων συνανθρώπων που έβγαλαν τη νύχτα μέσα σε χαρτόκουτα. Κι όταν το πρωί αποσύρθηκαν κάπου αλλού για να ζεσταθούν, ένας από αυτούς άφησε στους περαστικούς μία ταμπέλα με τις ευχές του για χρόνια πολλά.

Ένας άλλος, ηλικιωμένος μάλιστα αυτός, που είχε ξυπνήσει, ένας θεός ξέρει σε ποια γωνιά, πολύ νωρίς, ζώστηκε όλο το νοικοκυριό του και άραξε σε μια εσοχή στην πλατεία Ομονοίας, περιμένοντας κανείς δεν θα μάθει ποτέ τι...

01-01-15astegoi

01-01-15astegoi01

01-01-15astegoi02

Την ίδια ώρα έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία σε πολλούς δρόμους της πρωτεύουσας. Το γεγονός προκάλεσε τον εξής διάλογο μεταξύ θυμοσόφων.

- Πολλή αστυνομία. Ποιον ψάχνουν;

- Τον παλιό τον χρόνο.

- Και γιατί;

- Δεν θέλουν να φύγει. Όλοι είναι σίγουροι ότι το 2015 θα είναι πολύ χειρότερο από το 2014.

Διαβάστε ακόμα:

Το τσεκ απ του Αι Βασίλη