ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ Ο ΓΑΒΑΛΑΣ!

 

Ποιος θα πίστευε ότι ο Λάκης Γαβαλάς θα γινόταν μοντέλο και για τρομοκράτες. Το αποκάλυψε ο ίδιος, δηλώνοντας ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, με τον οποίον έκανε παρέα στη φυλακή, αντέγραψε το λούκ του.

«Ο Ξηρός με κόπιαρε (όσον αφορά στο χρώμα των μαλλιών του). Ήμασταν μαζί στον Κορυδαλλό! Πηγαίναμε στη Λέσχη ανάγνωσης και βλέπαμε ταινίες. Θα έλεγα ότι ήταν ένας μορφωμένος άνθρωπος. Εγώ δεν ήξερα ούτε καν για ποιο λόγο ήταν μέσα. Είχα μία υποτιθέμενη απόσταση με όλους τους κρατούμενους. Τι να τους έλεγα για τα στριφώματα...», είπε χαρακτηριστικά.

Προ καιρού ο Γαβαλάς είχε πει πως η εμφάνιση του ενέπνεε και τη διευθύντρια των φυλακών και δεν του έδιναν άδεια για να μπορεί η γυναίκα να βλέπει έναν άνθρωπο στυλάτο, να εμπνέεται και να ντύνεται ανάλογα. Πάντως στις δηλώσεις του μετά την απόδραση του Ξηρού, είχε πάρει σαφείς αποστάσεις από τον αρχιτρομοκράτη.

«Ο Χριστόδουλος ήταν πολλά χρόνια εκεί μέσα και τις δικαιούταν τις άδειες. Τον είχα δει δυο-τρεις φορές. Ήταν ένας ήρεμος κρατούμενος και είχε δείξει πολύ καλή διαγωγή: με την εκκλησία του, με τα πάντα του. Δεν ξέρω πώς το έκανε αυτό το πράγμα. Εννοείται πως πρέπει να τιμωρηθείς για όσα έχεις κάνει, αλλά όταν είσαι τόσα χρόνια μέσα και βγαίνεις με άδεια, πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω πώς μπορείς να επιστρέψεις εκεί μέσα. Από την άλλη, άμα δεν δίνεις άδειες δεν μπορείς να ξέρεις αν κάποιος σωφρονίστηκε ή όχι. Για μένα η επιστροφή σημαίνει σωφρονισμό, που με τη σειρά του οδηγεί σε μείωση της ποινής. Η καλή διαγωγή μέσα στη φυλακή παίζει ρόλο».

Διαβάστε ακόμα:

Καινούργιος πούστης στην Ανάβυσο;