ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ

 

Η τρομοκρατία δεν θα πεθάνει ποτέ. Αυτό λέει ο τρομοκράτης. Ο κάθε γκουρού της ένοπλης βίας απέναντι στην... τρομοκρατία. Ακριβώς. Να ξέρουμε τι λένε, πως σκέπτονται οι ανά τους αιώνες και ανά τον κόσμο ορκισμένοι τρομοκράτες. Ότι η κρατική βία, η ταξική βία, η τρομοκρατία του αντιπάλου, του εχθρού είναι η αιτία που γεννάει τη δική τους τρομοκρατία. Η οποία δική τους τρομοκρατία δεν είναι τρομοκρατία, είναι η απάντηση του ανίσχυρου στον δυνατό.

Γράφουμε με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση καταστροφής χωρίς καν να υπολογιζόντουσαν οι “παράπλευρες απώλειες”, προκειμένου να κτυπηθεί ο στόχος και να σταλεί το “μήνυμα” στους απίστους και τους υβριστές του προφήτη Μωάμεθ. Και λέμε ότι η τρομοκρατία έχει θαυμαστές. Όπως το λέω.

Παγκόσμια κατακραυγή γι' αυτό που έκαναν τα καθάρματα, που κτύπησαν το γαλλικό περιοδικό. Κι όμως. Οι τρομοκράτες έχουν το δικό τους ακροατήριο. Το δικό τους κοινό. Όπως το λέω. Αυτός που αποδέχεται την τρομοκρατία, αυτός που εγκρίνει το τρομοκρατικό κτύπημα μπορεί να είναι ένας φιλήσυχος πολίτης που ποτέ δεν θα εκδηλώσει δημόσια τα φιλοτρομοκρατικά του φρονήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Η πιο μεγάλη ντόπα του τρομοκράτη