ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ!

 

Οργανισμός Κωπαίδος, τέλος. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα ’λεγε κάποιος. Πόσο αργά. Εξήντα δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του, το 1953 και 84 χρόνια από την αποξήρανση της λίμνης, για την οποία δημιουργήθηκε.

Ορισμένοι ήθελαν να τον κλείσουν νωρίτερα, αλλά οι τοπικοί κομματικοί παράγοντες αντιδρούσαν για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Η κατάργηση του Οργανισμού, που είχε γίνει το σύμβολο της αναβλητικότητας στη λήψη αποφάσεων, προσφέρθηκε τον περασμένο μήνα σαν θυσία στην τρόικα που πίεζε για μείωση του κράτους. Αλλά επί της ουσίας το πρόβλημα απλώς μετατέθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, όπου μεταφέρθηκαν υπάλληλοι και αρμοδιότητες.

Κάπου εκεί χάθηκε και το θέμα, καθώς σε μία εποχή οικονομικής κρίσης παραμένει αναξιοποίητη μια ευφορότατη πεδιάδα, έκτασης 240.000 στρεμμάτων. Ισως η πιο εύφορη της χώρας, που θα μπορούσε να ξαναγίνει το περιβόλι της Αθήνας, αν ήταν δυνατόν να λειτουργήσει ο Οργανισμός ως φορέας συντήρησης του αρδευτικού δικτύου, όπως πριν από 50 και βάλε χρόνια. Συνέβη, όμως το εξής ελληνικό. Διατηρήθηκε για χρόνια στη ζωή ένας άχρηστος Οργανισμός και μόλις ήρθε η ώρα για την αξιοποίηση του, τον έκλεισαν!

Διαβάστε ακόμα:

Η πιο μεγάλη ντόπα του τρομοκράτη