Η ΑΤΡΑΞΙΟΝ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

 

Από τα πρώτα θέματα που είχε πιάσει ο αποδυτηριάκιας όταν εμφανίστηκε στην πιάτσα πριν 30 τόσα χρόνια. Οι Ελβετοί φρουροί στο Βατικανό με τις παραδοσιακές στολές τους, τον οπλισμό εκείνης της εποχής. Ένα κάρο θεωρίες συνωμοσίας, μαζί και σεξουαλικά παρατράγουδα, έχουν ειπωθεί, σχετικώς. Ακόμα ψάχνουν το τριπλό φονικό, μέσα στους νεκρούς ο διοικητής της φρουράς πριν 22 χρόνια.

Οι πρώτοι Ελβετοί στρατιώτες ανέλαβαν υπηρεσία στην παπική έδρα το 1506, συγκεκριμένα σα σήμερα 22 Ιανουαρίου. Για ποιο λόγο; Επειδή ο Πάπας πάντα έκανε παιχνίδι, πολιτικό, οικονομικό. Επειδή, δηλαδή, στην προώθηση των δικών του οργανωμένων συμφερόντων έθιγε άλλα συμφέροντα. Γι' αυτό χρειαζόταν την προστασία από εκπαιδευμένη και κυριλάτη μονάδα σεκιούριτυ.

Για παράδειγμα. Το 1527 μπούκαρε στο Βατικανό με στρατό ο Κάρολος Ε' γιατί του είχε παρακολλήσει ο Πάπας Κλημέντιος. Σκοτώθηκαν 150 Ελβετοί σωματοφύλακες στην πλατεία του αγίου Πέτρου. Ύστερα είναι και οι έξοδοι, οι περιοδείες που κάνει ανά τον κόσμο ο Πάπας. Ακόμα και σήμερα, τον πρώτο λόγο έχει η ελβετική φρουρά, όχι βέβαια με τα σπαθιά και τις ασπίδες, τα κράνη και τα κοντάρια.

Οι Ελβετοί είναι οι πρώτοι Ευρωπαίοι που είχαν εξελίξει την τέχνη των bodyguard και αναλαμβάνουν μισθοφορικά με επιτυχία καθήκοντα στις βασιλικές αυλές ξένων χωρών. Αυτό έκαναν κι όταν το Βατικανό έγινε ανεξάρτητο κράτος, μια παπική επικράτεια στη Ρώμη. Οι Ελβετοί ήταν οι μόνοι που είχαν στείλει φρουρά στην Αγία Έδρα του ποντίφικα και γι' αυτό προτιμούνται μέχρι σήμερα.

Απαραιτήτως είναι και καθολικός και Ελβετός πολίτης ο φρουρός του Πάπα, διαφορετικά δεν γίνεται δεκτός. Σήμερα οι ένοπλοι φρουροί από Ελβετία, όλοι προερχόμενοι από το στρατό, είναι 110 άτομα.

21-05-15pope

Διαβάστε ακόμα:

Φοβερό ντου στα οπλοπωλεία!