ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ!

 

Μιλάνε τα γεγονότα στην Ιστορία. Κάνε τις κρίσεις σου, προχώρα στις ερμηνείες σου, βγάλε τα συμπεράσματά σου, όμως δεν αγνοείς τα γεγονότα, κύριε μαλάκα. Τα όρια του ελληνικού κράτους, μετά την επανάσταση του 1821, καθορίστηκαν με το “Νέο Πρωτόκολλο του Λονδίνου”, του οποίου οι τελικές αποφάσεις πάρθηκαν σα σήμερα 22 Ιανουαρίου, το 1830. Είπαμε. Ομιλούν τα γεγονότα.

Οι τρεις Μεγάλες Δυνάμεις, Αγγλία, Ρωσία και Γαλλία, περιόριζαν τα σύνορα της Ελλαδάρας ομαδάρας μέχρι Αχελώο, Οίτη και Σπερχειό. Η Τουρκία αποδέχθηκε την απόφαση των συμμάχων κι έτσι η Ελλάδα έγινε κράτος ανεξάρτητο, διότι αυτό ήθελε η Αγγλία. Διότι αυτό την συνέφερε. Διότι η Αγγλία ήταν που πρότεινε στην Ρωσία και την Γαλλία να γίνει, στα χαρτιά, ανεξάρτητη η Ελλάδα.

Παρακάτω. Οι τρεις “προστάτιδες” δυνάμεις αποφάσισαν ότι η Ελλάδα χρειαζότανε βασιληά. Πολίτευμα μοναρχικόν. Βρήκανε κάποιον Λεοπόλδο, πρίγκηπα της Νάπολης της Ιταλίας, ο οποίος έστειλε έναν εκπρόσωπό του να συναντηθεί με τον Ιωάννη Καποδίστρια. Να μάθει το παλληκάρι ποιας χώρας θα φορέσει το στέμμα.

Δεν του άρεσε του Κερκυραίου η ιδέα να έχει βασιληά. Και με το δίκαιο του. Εγώ ανέλαβα το μαγαζί, σκέπτεται, εγώ προσπαθώ να βάλω μια τάξη στο χάος που παρέλαβα. Για να ελέγχει, μάλιστα, την κατάσταση ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας έφτιαξε δίκτυο κατασκόπων, πρακτόρων, ρουφιάνων. Και τούτη τη βρώμικη δουλειά ανέθεσε στους δύο άχρηστοτς αδελφούς του, τον Βιάρο και τον Αυγουστίνο. Στη λίστα των “πληροφοριοδοτών” ήταν και παπάδες, από ιερείς μέχρι μητροπολίτες.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγαλύτερη ήττα μετά το Βατερλώ!